Γάζα: Το Ισραήλ προθυμοποιείται να διαπραγματευτεί μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αλλά τώρα δεν θέλει η Χαμάς!

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας» αναφέρει εκπρόσωπος της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης

Must Read

Μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας φέρνει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Ισραήλ, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση κι άλλων ομήρων, με τη Χαμάς να απορρίπτει, ωστόσο, την συγκεκριμένη πρόταση, όσο ο πόλεμος συνεχίζεται.

Ειδικότερα, το γεγονός ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει με τη Χαμάς για μια δεύτερη προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, τόνισε σήμερα σε ομάδα πρεσβευτών από 80 χώρες ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ. «Ο πρόεδρος σημείωσε ότι το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον παλαιστινιακό λαό, αλλά με την Χαμάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Χέρτζογκ.

Από την πλευρά της, η Χαμάς απορρίπτει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την ανταλλαγή των Ισραηλινών ομήρων, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με το Ισραήλ, όμως είναι «ανοιχτή» σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον τερματισμό του, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υψηλόβαθμου στελέχους της, Μπάσεμ Ναΐμ. «Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή κρατουμένων, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος γενοκτονίας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ναΐμ.

«Είμαστε, ωστόσο, ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας και το άνοιγμα των διαβάσεων για την εισαγωγή βοήθειας και την παροχή ανακούφισης στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Οπως αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού προέδρου, κατά την ενημέρωση των απεσταλμένων για τον πόλεμο στη Γάζα ο Χέρτζογκ έδωσε έμφαση στην ανθρωπιστική προσπάθεια του Ισραήλ, προτρέποντας τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν περισσότερα, για να διευκολύνουν την παράδοση βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο. «Το ποσό της ανθρωπιστικής βοήθειας μπορεί να τριπλασιαστεί άμεσα», υποστήριξε ο Χέρτζογκ, αναφέροντας ότι το Ισραήλ επιθεωρεί εκατοντάδες φορτηγά στο πέρασμα Nitzana κάθε μέρα, αλλά οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλοι εταίροι στο έδαφος αδυνατούν να «συμβαδίσουν», με αποτέλεσμα την καθημερινή είσοδο μόλις 125 έως 100 φορτηγών.

Ο ΟΗΕ αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Ισραηλινού προέδρου περί αποτυχίας των υπηρεσιών του να βοηθήσουν στην επιθεώρηση φορτηγών, τονίζοντας ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν καταστήσει πολύ δύσκολη την ασφαλή παράδοση της βοήθειας. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι το σημείο συμφόρησης οφειλόταν στην άρνηση του Ισραήλ να ανοίξει ξανά το πέρασμα Kerem Shalom (κεντρική φωτο). Το Ισραήλ άνοιξε αυτό το πέρασμα την περασμένη Κυριακή και σχεδόν 200 φορτηγά βοήθειας  πρόλαβαν και εισήλθαν στη Γάζα, για πρώτη φορά μετά την εκεχειρία.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This