Βελιγράδι: Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν ζητώντας επανάληψη των δημοτικών εκλογών

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Βούτσιτς για νοθεία, υποστηρίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αλλοιώθηκε από 40.000 ψηφοφόρους από τη... Βοσνία!

Must Read

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα μπροστά από το κτήριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στο Βελιγράδι, απαιτώντας την επανάληψη των δημοτικών εκλογών που έβγαλαν νικητή την παράταξη του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ertnews.gr, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν για δεύτερο βράδυ απόψε, με ομάδες εξ αυτών να φωνάζουν «κλέφτες, κλέφτες», την ώρα που εντός του κτηρίου, η Μαρινίκα Τέπιτς και ο Μίροσλαβ Άλεξιτς, ηγέτες του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στην βία» που βγήκε δεύτερος, συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την νοθεία, όπως λένε, στις εκλογές.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα της Σερβίας αλλοιώθηκε με τη συμμετοχή 40.000 ψηφοφόρων από τη Βοσνία, οι όποιοι και ψήφισαν χωρίς να είναι δημότες. Δικηγόροι της αντιπολίτευσης έχουν ετοιμάσει τις ενστάσεις για τις παρατυπίες που έχουν καταγραφεί, τις οποίες φέρεται να διαπίστωσαν και ξένοι παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ, την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως στις κυριακάτικες εκλογές για τον δήμο του Βελιγραδίου το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε ποσοστό 37,48%, με τον συνασπισμό «Η Σερβία ενάντια στη βία» να παίρνει 34,38%. Με δεδομένο, πάντως, ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, τη λύση, εκτός απροόπτου, θα κληθεί να δώσει ο… συνομωσιολόγος, αντιεμβολιαστής γιατρός Μπράνιμιρ Νεστόροβιτς, το κόμμα του οποίου αναδείχθηκε τρίτο, λαμβάνοντας το 6,58% των ψήφων.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This