Συνομιλίες Αμερικανών και Τούρκων στρατιωτικών αξιωματούχων στην Ουάσινγκτον – Και τα F-16 στην ατζέντα

Την προσεχή Τρίτη θα συζητηθεί στην Άγκυρα η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Must Read

Οι εκβιασμοί Ερντογάν για την απόκτηση F-16 έναντι έγκρισης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Αξιωματούχοι Τουρκίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον και συζήτησαν τόσο το ζήτημα των μαχητικών αεροσκαφών όσο και θέματα ασφάλειας στην διεθνή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Τούρκοι και Αμερικανοί επιτελείς από τα υπουργεία Άμυνας συνομίλησαν επί σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους η πώληση στην Άγκυρα των F-16. Επιπλέον, εξετάστηκαν θέματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΑΜ, στην οποία αναφέρει ότι η συνάντηση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Άμυνα μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιήθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 21 Δεκεμβρίου.

«Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την άμυνα σε διμερές επίπεδο, την στρατιωτική εκπαίδευση και την συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα ασφάλειας. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί από την Δημοκρατία της Τουρκίας το επόμενο έτος» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

H ένταξη της Σουηδίας στην Συμμαχία

Την προσεχή Τρίτη η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης θα εξετάσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Εάν εγκρίνει το κείμενο, θα παραπεμφθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κυβερνητική συμμαχία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, συζήτησε επίσης με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν, την αίτηση εισδοχής της σκανδιναβικής χώρας στην Συμμαχία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This