Βραζιλία: Μετά από 12 εντάλματα σύλληψης…. την 13η φορά παραδόθηκε!

Πρόκειται για τον αρχηγό της μεγαλύτερης παραστρατιωτικής οργάνωσης

Must Read

Μία του κλέφτη… στην 13η κάηκε! Και παραδόθηκε μόνος του. Ο καταζητούμενος αρχηγός της σημαντικότερης παραστρατιωτικής οργάνωσης στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, τέθηκε στην διάθεση των αρχών.

Ο «εχθρός υπ’ αριθμόν 1» , όπως τον χαρακτήριζαν, ονόματι Λουίς Αντόνιο ντα Σίλβα Μπράγκα ή «Ζίνιο», διέφευγε της σύλληψης από το 2018. Σε βάρος του διαβόητου κακοποιού είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 12 εντάλματα σύλληψης για εγκληματική δραστηριότητα. Εμφανίστηκε ωστόσο αυτοβούλως στην ομοσπονδιακή αστυνομία του Ρίο, συνελήφθη και προφυλακίστηκε, κάτι που ναι μεν αντιμετωπίστηκε ως θετικό στοιχείο, αλλά από την άλλη δημιουργεί και έξτρα προβληματισμό για το αν έχει κάτι σχεδιάσει μέσω συνεργών.

Να σημειωθεί πως οι παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν στην Βραζιλία συγκροτήθηκαν πριν 40 χρόνια από πρώην αστυνομικούς, απόστρατους, πυροσβέστες και δεσμοφύλακες, ως οργανώσεις αυτοάμυνας απέναντι σε καρτέλ και συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών. Οι κάτοικοι των περιοχών έβλεπαν θετικά τις κινήσεις, αλλά στην πορεία άρχισαν τους εκβιασμούς, την διακίνηση όπλων και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τα τελευταία χρόνια οι οργανώσεις αυτές συνδέονται άρρηκτα με το εμπόριο ναρκωτικών. Πρόσφατα άλλωστε, εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους στις φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο, με φωτιές σε λεωφορεία, γεγονός που φανέρωσε πόσο επικίνδυνες είναι για την πόλη και την εθνική ασφάλεια οι παραστρατιωτικές ομάδες. Κατά τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα χαρακτηρίζεται ως «πολύ σοβαρή» αυτού του είδους η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This