Οδοιπορικό στην παγωμένη Πολωνία – Δείτε πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από τη χιονισμένη Κρακοβία

Must Read

Οδοιπορικό λίγο πιο βόρεια… Στην Πολωνία και πιο συγκεκριμένα λίγο έξω από την παγωμένη Κρακοβία.

Το newsbreak.gr βρέθηκε, μέσω του υλικού που μας έστειλε αναγνώστης μας, στην κεντρική Ευρώπη, εκεί που όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Εκεί υπάρχουν νόμοι (που τηρούνται), κανόνες, υπάρχει βαθιά θρησκευτική αφοσίωση και οικογενειακές στιγμές ειδικά στην κατανυκτική περίοδο των Χριστουγέννων.

Από την ηλιόλουστη Αθήνα, ο αναγνώστης μας βρέθηκε εκεί όπου ορίζει η εποχή… Στα χιόνια, δηλαδή, απ’ όπου και οι αποκλειστικές εικόνες.

Όπως, επίσης, και το αποκλειστικό υλικό από έναν ιερό Ναό. Δείτε πώς γίνεται η λειτουργία στην καθολική εκκλησία: ο ιερέας όχι μόνο ψάλλει, αλλά τραγουδάει μελωδικά, το πιάνο ενός κληρικού συντροφεύει αρμονικά, ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι πιστοί στέκουν με ευλαβική προσοχή…

Ορχήστρα, ηχογραφημένη μουσική, στολισμένες φάτνες, καθαροί χώροι, οργάνωση, σεβασμός και τυπικότητα. Εννοιες που μάλλον σε εμάς δεν περισσεύουν. Εντός κι εκτός εκκλησίας.

Για τους Πολωνούς τα Χριστούγεννα, ιδιαίτερα σε σχέση με άλλες εορτές είναι κάτι παραπάνω από… γιορτές. Το ζουν με το παραπάνω. Το ζουν στο έπακρο, τηρώντας τα δικά τους ήθη κι έθιμα με τον τρόπο τους, ως βαθιά θρησκευόμενοι. Και φυσικά με τα εντελώς διαφορετικά παραδοσιακά τους εδέσματα, σε σχέση με τα δικά μας.

Είναι, βλέπετε, και το κλίμα τέτοιο εκεί, που σηκώνει λίγο πιοτό παραπάνω και πιο βαρύ φαγητό, για να υπάρχει αντοχή στο κρύο. Ο αναγνώστης μας μάς υποσχέθηκε νέο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επόμενή του περιήγηση στα πέριξ, προτού επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Stay tuned…

Φωτογραφίες από το τοπίο:

Και μέσα από τον Ναό:

  • Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο από τη χριστουγεννιάτικη Πολωνία:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This