Αιγύπτος και Ιορδανία «μπλοκάρουν» τα σχέδια του Ισραήλ για πλήρη εκκένωση της Γάζας από Παλαιστίνιους

Must Read

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να κρατά το στόμα του κλειστό αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, όποτε κι αν έρθει αυτό, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ξεκαθάρισαν σήμερα, Τετάρτη 27/12, πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουν στο Ισραήλ να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους.

Ειδικότερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο βασιλιάς της Ιορδανίας και ο πρόεδρος της Αιγύπτου δήλωσαν ότι απορρίπτουν οποιαδήποτε ισραηλινή κίνηση για εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, με την οποία συνορεύει η Αίγυπτος, και τη Δυτική Όχθη, με την οποία συνορεύει η Ιορδανία, μετά τη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη σήμερα στο Κάιρο. Όπως υποστήριξαν οι δύο ηγέτες, δεν σκοπεύουν να υποδεχτούν άλλους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στα εδάφη τους, όσο κι αν το επιθυμεί διακαώς ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σχετική ανακοίνωσή τους ανέφεραν, παράλληλα, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει τη χορήγηση επαρκούς βοήθειας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας, για να περιοριστούν τα «τραγικά δεινά» που βιώνουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό καθεστώς πολιορκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This