Χάος και καταστροφή από τον σεισμό στην Ιαπωνία – Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

«Η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό»

Must Read

Σε μια δύσκολη Πρωτοχρονιά η Ιαπωνία μετρά τις πληγές της από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι Ιάπωνες υποδέχθηκαν το 2024 μέσα στον φόβο και το χάος καθώς χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεὐμα. Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και τους έχει ζητηθεί να μην επιστρέψουν.

Κατοικίες καταστράφηκαν και μονάδες του Στρατού έχουν σταλεί να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι Αρχές εξακολουθούν να αποτιμούν την έκταση των ζημιών.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, με έδρα την Χαβάη, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα την Δευτέρα ότι «η απειλή ενός τσουνάμι έχει πλέον ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό».

Πολλοί άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια των σπιτιών που έχουν καταρρεύσει, φωτιά εκδηλώθηκε στην πόλη Ουατζίμα, στην επαρχία Ισικάουα. Περισσότερα από 30.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό.

Συνολικά 21 σεισμικές δονήσεις 4 και πλέον Ρίχτερ έπληξαν την κεντρική Ιαπωνία σε διάστημα μικρότερο των 90 λεπτών. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 5,7 βαθμών στις 09:06, ένας άλλος 6,1 βαθμών στις 09:18, στην συνέχεια 3 ακόμη 4,5 έως 4,8 βαθμών Ρίχτερ έως τις 09:16.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταστροφές: «Οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή για ενδεχόμενους περαιτέρω σεισμούς και καλώ τον κόσμο στις περιοχές όπου αναμένονται τσουνάμι να εκκενώσουν το ταχύτερο δυνατόν».

Πηγή φωτό: Twitter

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This