Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις μεταναστών στην Ισπανία

Eισροή ρεκόρ στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων

Must Read

Ροές με αυξανόμενο ρυθμό!

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 82,1% σε σύγκριση με το 2022! Αυτό μαρτυρούν τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός συγκεκριμένα ανήλθε σε 56.852 και αφορά αφίξεις στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Ο ετήσιος απολογισμός είναι ο μεγαλύτερος της 5ετίας, δηλαδη από το 2018 και μετά, όταν 64.298 μετανάστες είχαν αφιχθεί τότε στην χώρα. Η Ισπανία σημειωτέον είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ειδικότερα, 39.910 μετανάστες αποβιβάστηκαν στα Κανάρια νησιά, που βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής. Αριθμός αυξημένος κατά 154,5% σε σύγκριση με πέρσι (2022), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2006. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex οι μετανάστες προέρχονταν από το Μαρόκο και την Σενεγάλη.

Η μεταναστευτική οδός προς τα Κανάρια Νησιά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς περισσότεροι από 7.800 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το 2018 έως το 2022. Οι αφίξεις δε στην Ιβηρική μέσω της Μεσογείου, από Μαρόκο ή Αλγερία, αυξήθηκαν κατά 19,1% σε σύγκριση με το 2022 (σύνολο 15.435 μετανάστες)

Ο αριθμός των μεταναστών, αντίθετα, που εισήλθαν στους ισπανικούς κόλπους της Θέουτα και της Μελίγια μειώθηκε κατά 46%, σε 1.234. Οι δύο θύλακες στην βόρεια ακτή του Μαρόκου αποτελούν τα μόνα χερσαία σύνορα της ΕΕ από την Αφρική. Η μείωση συνδέεται με την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, βασικού εταίρου άλλωστε της Μαδρίτης στην υπόθεση καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This