Η Βουλγαρία «σνομπάρει» τον διεθνή συνασπισμό κατά των Χούθι – Στέλνει ομάδα στη Μαύρη Θάλασσα μαζί με την Τουρκία

Must Read

Η Βουλγαρία απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής πολεμικών πλοίων στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αναπτύξει πλοία ή στρατεύματα στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

«Συμμετέχουμε με αξιωματικούς του προσωπικού, θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε με κάποιους άλλους τρόπους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Σόφια να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιχείρηση χωρίς ψήφισμα της Εθνοσυνέλευσης.

Αναφερόμενος στα βουλγαρικής υπηκοότητας μέλη του πληρώματος που δέχθηκε αεροπειρατεία, επεσήμανε ότι «αναζητούμε μια λύση. Συζητάμε διάφορες επιλογές» και επέστησε την προσοχή στον Βούλγαρο καπετάνιο και πρώτο αξιωματικό του Galaxy Leader οι οποίοι δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί μετά την πειρατεία στις 19 Νοεμβρίου, αν και οι υπόλοιποι ναύτες αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το καθήκον μας είναι να βρούμε έναν τρόπο να τους απελευθερώσουμε», σχολίασε ο Ταγκάρεφ.

Ένα άλλο βουλγαρικό σκάφος, το Ruen, καταλήφθηκε επίσης στις 15 Δεκεμβρίου «με οκτώ ναύτες επί του σκάφους. Μέχρι στιγμής μόνο ένα πλήρωμα απελευθερώθηκε. Αναζητούμε λύση. Συζητάμε διάφορες επιλογές», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συγκρότηση μιας ομάδας δράσης από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία για τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ταγκάρεφ ανέφερε:

«Καταλήξαμε σε συμφωνία σχετικά με την ιδέα και το κείμενο της συμφωνίας – πώς θα διευθετηθούν όλα τα θέματα και την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής Υπουργός άμυνας θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την υπογραφή, ώστε αυτή η αποστολή να ξεκινήσει σύντομα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε η Ρωσία, συνεπάγεται κινδύνους για την επικράτειά μας και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και για να ελαχιστοποιηθούν αυτοί οι κίνδυνοι, τα ναυτικά των τριών χωρών θα καθαρίσουν τις νάρκες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This