Απολύτως εκβιαζόμενη η κυβέρνηση Μπάιντεν από την Τουρκία

Ούτε ένας Τούρκος αξιωματούχος στην υποδοχή Μπλίνκεν!

Must Read

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε νωρίτερα την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ξεκινώντας έτσι την εβδομάδα της αμερικανικής διπλωματίας στη Μέση Ανατολή.

https://twitter.com/Ygtrdmsmr/status/1743364930881855766

«Καυτά» θέματα στην ατζέντα του είναι το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τα μαχητικά F-16 που απαιτεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ, αλλά και οι εξελίξεις στη Γάζα, όπου Άγκυρα και Ουάσινγκτον έχουν εντελώς διαφορικές προσεγγίσεις, μιας και οι ΗΠΑ είναι «πιστές» στο Ισραήλ, ενώ η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Χαμάς.

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι Τούρκοι την επίσκεψη αυτή του Μπλίνκεν έγινε απόλυτα ξεκάθαρος κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο της Πόλης, όπου ούτε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης της οικοδέσποινας χώρας δεν βρέθηκε εκεί!

Ο μόνος με κάποιο… τίτλο, ήταν, όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο επικεφαλής της Πολιτικής Διοίκησης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, İlker Haktankaçmaz.

Αντίθετα, τον υποδέχθηκε η γενική διευθύντρια διμερών πολιτικών υποθέσεων αρμόδια για τις ΗΠΑ στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ και η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, Τζούλι Ίντεχ!

Το ποιος έχει το πάνω χέρι σε αυτό το διπλωματικό bras de fer, έγινε απολύτως ξεκάθαρο…

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ενώ ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, δείγμα των… καψωνιών που κάνουν οι Τούρκοι στους Αμερικανούς!

Το ποιος θα πιέσει τελικά ποιον για όλα τα θέματα, σηκώνει πολλή συζήτηση…

Θυμίζουμε ότι το ταξίδι του Μπλίνκεν περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και στην Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, όπου η πρόθυμη και υπάκουη Κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει τα κόκκινα χαλιά, ενώ δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα σταλεί επί της υποδοχής ο Γιώργος Γεραπετρίτης για έναν τεμενά α λα αμερικάνα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This