Ισπανία: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε νοσοκομεία και δομές υγείας λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

Η χώρα ήταν η τελευταία που κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων κατά του covid

Must Read

Μνήμες πανδημίας «ξυπνά» η απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Ισπανίας να επαναφέρει υποχρεωτικά την εφαρμογή της μάσκας στα νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία ανακοίνωσε σήμερα ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας καθίσταται υποχρεωτική σε όλη τη χώρα από σήμερα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση μολύνσεων από γρίπη και από Covid-19.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», τόνισε η υπουργός σε δημοσιογράφους. «Είναι κοινή λογική», επεσήμανε.

Δείτε βίντεο:

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή για τη χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και συνέστησε τη χρήση μάσκας σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις, όπως σε οδοντιατρεία.

Αρκετές ισπανικές περιφέρειες είχαν ήδη εκδώσει την περασμένη εβδομάδα εντολή προς ασθενείς, επισκέπτες και το προσωπικό νοσοκομείων να φορούν μάσκες. Η κεντρική κυβέρνηση πρότεινε τη Δευτέρα να επεκταθεί το μέτρο σε πανεθνικό επίπεδο.

Οι περιφέρειες θα μπορούν να άρουν το μέτρο σε περίπτωση μείωσης του αριθμού των μολύνσεων επί δύο εβδομάδες.

Η Ισπανία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην πανδημία Covid-19. Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ σε δομές υγείας και φαρμακεία ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This