Στην φυλακή ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν

Δεκαετής κάθειρξη

Must Read

Σε δεκαετή κάθειρξη, για διαρροή απόρρητου τηλεγραφήματος, καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Χαν!

Μία βδομάδα πριν τις εκλογές και η χώρα βρίσκεται σε γενικό αναβρασμό.

Ο Χαν καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της επικοινωνιακής ομάδας του. Πρόκειται εξάλλου, για την δεύτερη καταδίκη του τους τελευταίους μήνες. Εξέλιξη που έρχεται μόλις 10 μέρες πριν τις εκλογές στην χώρα.

Η σκανδαλώδης υπόθεση ειδικότερα, αφορά τις καταγγελίες πως ο Χαν (παλιός αστέρας του κρίκετ!) έδωσε στην δημοσιότητα το περιεχόμενο ενός απόρρητου τηλεγραφήματος το οποίο είχε στείλει ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον, προς την κυβέρνηση της Ισλαμαμπάντ.

Το κόμμα του Χαν, Τεχρίκ-ε-Ινσάφ (PTI), ανακοίνωσε ότι εκτός από τον ίδιο και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειξη. Το κόμμα ανέφερε ότι θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, την οποία χαρακτήρισε στημένη!

«Δεν δεχόμαστε αυτή την παράνομη απόφαση», σημείωσε ο δικηγόρος του Χαν, Ναΐμ Παντζούτα. Ο Χαν έχει ήδη καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς. Η εκτέλεση της απόφασης ανεστάλη, μιας και ο ίδιος προσέβαλε την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν τού απαγόρευσε να διεκδικήσει την εκλογή του, για το χρονικό διάστημα των 5 χρόνων. Παρά το γεγονός πως μπλοκαρίστηκε από τις επερχόμενες εκλογές, η νομική ομάδα του πόνταρε στο να αποφυλακιστεί, έστω προσωρινά, από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται από τον Αύγουστο.

Από το 2022, όταν και απομακρύνθηκε από την εξουσία, έπειτα από ψήφο εμπιστοσύνης που δεν έλαβε, ο Χαν είναι αντιμέτωπος με δεκάδες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για υποκίνηση σε δολοφονία, διαρροή κρατικών απορρήτων αλλά ακόμη ακόμη και διοργάνωση βίαιων διαδηλώσεων!

Σε ό,τι αφορά το απόρρητο τηλεγράφημα, ο ίδιος εξηγεί πως είναι απόδειξη συνωμοσίας του πακιστανικού στρατού και της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε να ανατρέψουν την κυβέρνησή του το 2022. Και όλα αυτά μετά την επίσκεψή του στην Μόσχα λίγο πριν την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον βέβαια όσο και ο πακιστανικός στρατός, αρνούνται τις παραπάνω κατηγορίες του Χαν. Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταστήσει σαφές από μεριάς του ότι το περιεχόμενο του εν λόγω τηλεγραφήματος παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ από άλλες πηγές, αμφιβόλου προέλευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This