Διήμερο εθνικό πένθος στη Χιλή: Στους 112 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Απαγόρευση κυκλοφορίας. Στη μάχη της κατάσβεσης και ο στρατός

Must Read

Αντιμέτωπη με μια ανείπωτη τραγωδία βρίσκεται η Χιλή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της χώρας Gabriel Boric, καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν ήδη σκοτώσει 112 ανθρώπους. Στη χώρα έχει κηρυχτεί από σήμερα, Δευτέρα 5/2, διήμερο εθνικό πένθος.

Πάνω από 40 τα ενεργά μέτωπα

Οι αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη Κυριακή (4.2.2024) πως ο απολογισμός των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών αυξήθηκε στους 112 νεκρούς στη Χιλή, τονίζοντας πως πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες να ελέγξουν κάπου σαράντα ενεργές εστίες. «Πρέπει να πούμε ότι με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την ιατροδικαστική υπηρεσία, υπάρχουν 112 νεκροί (και) 32 πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μονσάλβε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Στην Κιλπουέ, σχεδόν 90 χλμ. βορειοδυτικά του Σαντιάγο, μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει ολόκληρες γειτονιές και αυτοκίνητα απανθρακωμένα. Εκεί, χιλιάδες κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες την Παρασκευή, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο.

 

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουμε μετά τον σεισμό του 2010», δήλωσε ο Μπόριτς, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών τον οποίο ακολούθησε τσουνάμι στις 27 Φεβρουαρίου του 2010, με περισσότερους από 500 νεκρούς και πολλές καταστροφές. Αν και οι πυρκαγιές δεν είναι ασυνήθιστες το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο, η φονικότητα αυτών των πυρκαγιών ξεχωρίζει και τις καθιστά τη χειρότερη εθνική καταστροφή στη Χιλή μετά τον σεισμό του 2010, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 500 άνθρωποι.

 

Οι φόβοι είναι διάχυτοι ότι ο απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, ενώ όσο περνάνε οι ώρες εντοπίζονται όλο και περισσότερα πτώματα σε πλαγιές λόφων και καμένα σπίτια. Μόνο στις περιοχές Βίνα ντελ Μαρ και Κιλπούε έχουν καταστραφεί 14.000 κατοικίες. Οι Αρχές της Χιλής επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στις πληγείσες περιοχές και έστειλαν τον στρατό να συνδράμει το έργο των πυροσβεστών, ενώ συνεχίζονται και οι εναέριες ρίψεις.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Χιλή: Ανείπωτη τραγωδία από την πύρινη λαίλαπα – «Αγγίζουν» τους 100 οι νεκροί στις πρωτοφανείς δασικές πυρκαγιές 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This