Βουλγαρία: Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Must Read

Τραγική κατάληξη στην επιχείρηση αναζήτησης του αγνοούμενου Έλληνα σκιέρ, καθώς, όπως επιβεβαίωσε στη βουλγαρική τηλεόραση BTV ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Emil Neshev, εντοπίστηκε η σορός του.

«Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή και έτσι θα πρέπει να σημειωθεί πως πήραν ένα μεγάλο ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης.

Ο άτυχος σκιέρ ήταν ο ένας από τους τέσσερις Έλληνες που καταπλάκωσε χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, στη Βουλγαρία, ο οποίος ήταν και ο μόνος που παρέμενε αγνοούμενος, την ώρα που οι άλλοι τρεις είχαν καταφέρει να διαφύγουν τον κίνδυνο.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά μέλος της ομάδας διάσωσης και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει».

Για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας – διάσωσης, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 25 διασώστες, μαζί με τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Όπως μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την χιονοστιβάδα γύρω στις 14:13 από άτομο της ομάδας. «Τέσσερις Έλληνες πολίτες και snowboarders καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους. Ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν», δήλωσαν από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του αγνοούμενου σκιέρ, με τη χιονοστιβάδα να εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This