Νορβηγία: Άκυρο στην προσφυγή του μακελάρη Μπρέιβικ για «απάνθρωπη μεταχείριση»

Τι ισχυρίστηκε και τι ανέσεις έχει στις φυλακές

Must Read

Για «απάνθρωπη μεταχείριση» έκανε λόγο ο μακελάρης, ζητώντας μέτρα… μέσω προσφυγής! Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ τέθηκε ξανά ενώπιον του νορβηγικού κράτους και  ο κατά συρροή δολοφόνος θέλησε να… καταγγείλει «απάνθρωπη μεταχείριση» εναντίον του, σε μια προσπάθειά του και πάλι ώστε να τερματίσει την απομόνωσή του στην φυλακή!

Ο Μπρέιβικ αναφέρθηκε σε… παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιχείρημα που απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες το δικαστήριο του Όσλο. Ο ακροδεξιός μακελάρης να σημειώσουμε πως εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, η οποία πιθανόν να παραταθεί για όσο διάστημα ο ίδιος θεωρείται πως αντιπροσωπεύει απειλή για την κοινωνία.

Εδώ και δύο χρόνια, ο Μπρέιβικ κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ρίνγκερικε, στις όχθες της λίμνης στο νησί Ουτόγια, στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί δηλαδή όπου σκότωσε 69 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου 2011! Είχε προηγηθεί βέβαια η βομβιστική επίθεσή του στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, γεγονός το οποίο στοίχισε την ζωή σε οκτώ ανθρώπους!

Παρά το ότι δήλωσε… δακρυσμένος στην κατάθεσή του ότι η απομόνωση είναι «εφιάλτης» και ότι σκέφτεται την αυτοκτονία, ουδείς τον πίστεψε. Ο διευθυντής της φυλακής μάλιστα, τόνισε πως ο κακοποιός διαθέτει πολύ περισσότερο ιδιωτικό χώρο από οποιονδήποτε άλλον κρατούμενο στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Έχει στην διάθεσή του τρία δωμάτια –έναν χώρο διαβίωσης, έναν χώρο μελέτης και έναν χώρο εκγύμνασης– στον πάνω όροφο. Στον κάτω όροφο έχει κουζίνα, αίθουσα τηλεόρασης με κονσόλα Xbox, τραπεζαρία και χώρο επισκέψεων, τον οποίο μοιράζεται –όχι ταυτόχρονα φυσικά– με άλλον κρατούμενο. Λουξ και ανέσεις για τον τοπ εγκληματία.

Πηγή φωτό: facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This