Καταυλισμό στην έρημο του Σινά κατασκευάζει η Αίγυπτος για Παλαιστίνους εκτοπισμένους από την Γάζα

Προετοιμάζεται για την φιλοξενία 100.000 ανθρώπων σε σκηνές

Must Read

Με την απειλή μαζικής επίθεσης στην Ράφα από το Ισραήλ να επικρέμεται πάνω από τους Παλαιστινίους η συνορεύουσα Αίγυπτος κατασκευάζει πελώριο καταυλισμό, που περικλείεται από ψηλά τείχη από μπετόν, στην έρημο του Σινά. Το ενδεχόμενο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και η συνακόλουθη συρροή εκτοπισμένων στο συνοριακό πέρασμα αναγκάζει την κυβέρνηση του Καΐρου να προετοιμάζεται για την φιλοξενία 100.000 ανθρώπων σε σκηνές.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Αρχές της Αιγύπτου ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας αναπτύσσοντας στρατεύματα και τεθωρακισμένα, αλλά και στήνοντας ή ενισχύοντας φράκτες για να αποτρέψουν μαζική εισροή προσφύγων από τον παλαιστινιακό θύλακο.

 

Περίπου 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι έχουν συρρεύσει στην Ράφα, στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έφτασαν αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Ο κυβερνήτης στην επαρχία του Βορείου Σινά, πάντως, αρνήθηκε πως ο καταυλισμός οικοδομείται για Παλαιστίνιους πρόσφυγες και διαβεβαίωσε πως προορίζεται για Αιγυπτίους που εκτοπίστηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This