Στους 10 οι νεκροί από την φωτιά σε 14ώροφη πολυκατοικία στην Βαλένθια

Στο κτήριο των 138 διαμερισμάτων διέμεναν περίπου 450 κάτοικοι

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία 14 ορόφων στην Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία. Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της πόλης, στους δέκα ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σνάμεσά τους δύο παιδιά και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Στο κτήριο των 138 διαμερισμάτων διέμεναν περίπου 450 κάτοικοι.

Κόλαση φωτιάς σε κτήριο 14 ορόφων στη Βαλένθια – Πυροσβέστες πηδάνε για να σωθούν!

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του Εγκληματολογικού Τμήματος εντοπίστηκαν 10 σοροί» δήλωσε στους δημοσιογράφους η Περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ.

«Σαν να ήταν από άχυρο» δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση κάτοικος της περιοχής. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο αέρας φυσούσε δυνατά εκείνη την στιγμή και η φωτιά εξαπλωνόταν με εντυπωσιακή ταχύτητα. Είναι τρομερό να σκέφτεσαι ότι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό» πρόσθεσε.

 

Tα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα. Eκτιμάται πως αιτία της ταχύτατης εξάπλωσής της σε όλο το κτήριο είναι το μονωτικό υλικό (πολυουρεθάνη). Είχε χρησιμοποιηθεί στην πρόσοψή και πλέον δεν τοποθετείται σε κανένα νεόδμητο κτίσμα λόγω της επικινδυνότητάς του. Η 14ώροφη πολυκατοικία τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε μισή ώρα και η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε διπλανή 10ώροφη οικοδομή.

 

Έλληνας κάτοικος της Βαλένθια: Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα

Δίπλα στο κτήριο που τυλίχτηκε στις φλόγες διαμένει ο Πέτρος Ορφανίδης, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή «Update» της ΕΡΤ.

«Τώρα είμαι μέσα στο γραφείο μου, το οποίο είναι 300 μέτρα από τον χώρο, από την πολυκατοικία που κάηκε και στην ίδια πολυκατοικία που έχω το γραφείο μου, έχω και το σπίτι μου και ήταν ο γιος μου, μάλιστα, που έκανε τα μαθήματά του εκείνη την ώρα και με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “μπαμπά έχει τρομερή πυρκαγιά, βλέπω και πολλούς καπνούς”. Στην αρχή νόμιζα ότι με κορόιδευε, και κατεβήκαμε στον δρόμο και είδαμε μπροστά μας αυτό το τραγικό θέαμα.

Η γειτονιά που βρισκόμαστε έχει μεγάλες πολυκατοικίες. Η δική μου έχει 150 διαμερίσματα και υποθέτω ότι και αυτή η πολυκατοικία εκεί έχει 130 με 140.

Λένε πως μάλλον στον 7ο όροφο προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα και δυστυχώς ο ιδιοκτήτης ή ο ένοικος του διαμερίσματος εκείνη την στιγμή δεν βρισκόταν σπίτι, διότι η ώρα ήταν 17:30 και ο κόσμος στην Ισπανία είναι ακόμα στις δουλειές ή στα γραφεία ή στα μαγαζιά, οπότε δεν ήταν οι κάτοικοι εκείνου του διαμερίσματος εκεί και δεν μπόρεσαν να την σβήσουν έγκαιρα και δυστυχώς εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Να φανταστείτε ότι ξεκίνησε 17:30 και όταν εγώ έφτασα με τον γιο μου στις 18:10 είχε σχεδόν καεί ολόκληρη πολυκατοικία.

Όλοι στην Ελλάδα κοιτάχτε τους πυροσβεστήρες στα σπίτια σας, διότι εμείς κάναμε έλεγχο και είδαμε ότι είχαν λήξει τον Ιούλιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This