Ανοίγει τις πύλες της κολάσεως ο Στόλτενμπεργκ!

Μίλησε για δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος «νόμιμων» ρωσικών στρατιωτικών στόχων πέρα ​​από τα σύνορά της!

Must Read

Σε συνέντευξή του στο Radio Liberty, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι κάθε σύμμαχος διατηρεί την αυτονομία να παρέχει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος «νόμιμων» ρωσικών στρατιωτικών στόχων πέρα ​​από τα σύνορά της!

Η Ουκρανία έχει επιδιώξει ενεργά μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής για να αντιμετωπίσει τη ρωσική αεροπορική υπεροχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τη μεταφορά F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία στην Ουκρανία τον Αύγουστο, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης πιλότων.

Το Κίεβο προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τα μαχητικά μετά από μεγάλες απώλειες που υπέστη η αεροπορία του, η οποία πετά κυρίως ρωσικά αεροσκάφη.

Στο ερώτημα πότε η Ουκρανία θα μπορέσει να αναπτύξει F-16, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί. Διαβεβαίωσε ότι όλοι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας επιθυμούν την έγκαιρη ανάπτυξή τους, τονίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα των F-16 θα εξαρτηθεί σημαντικά από την εκπαίδευση των πιλότων και την ετοιμότητα των πληρωμάτων συντήρησης και του προσωπικού υποστήριξης.

«Νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες ακριβώς πότε θα είμαστε έτοιμοι ή πότε οι σύμμαχοι θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την αποστολή και την παράδοση των F-16», είπε ο αρχηγός του ΝΑΤΟ. «Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε ότι η απόφαση για την παράδοση F-16 στην Ουκρανία θα είναι απόφαση του κάθε συμμάχου: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας επιθετικός πόλεμος και η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, συμπεριλαμβανομένου του χτυπήματος νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων εκτός Ουκρανίας», όπως ανέφερε στο Radio Liberty.

Μίλησε επίσης για τη σημασία του θανάτου του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και τα πρόσφατα κέρδη των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη να συσπειρωθούν το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του πίσω από την Ουκρανία.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν δεν θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης, αλλά ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Να σημειωθεί πάντως ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης, που δίνει δικαίωμα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα F 16 για να χτυπήσει στόχους εντός Ρωσίας, προβάλλεται μόνο στα ουκρανικά μέσα και όχι στα δυτικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This