Στα 4.500 ευρώ η… ταρίφα των Τούρκων διακινητών παράνομων μεταναστών για την Ελλάδα!

Με εγγύηση δικηγόρου η ασφαλής διακίνηση του ενδιαφερόμενου

Must Read

Μέσω της πλατφόρμας Telegram διαφημίζουν οι Τούρκοι διακινητές παράτυπων μεταναστών τις… υπηρεσίες τους, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι προσφέρουν και «διαβεβαιώσεις» ασφαλούς διακίνησης μέσω δικηγόρου, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «BirGün».

«Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Τουρκία αυξάνεται συνεχώς, λόγω της οικονομικής κατάστασης και των πιέσεων του καθεστώτος του ΑΚΡ, γι’ αυτό κι έχει γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους διακινητές ανθρώπων», γράφει συγκεκριμένα στο κυριακάτικο φύλο της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δημοσιογράφος της επικοινώνησε με έναν τέτοιο διακινητή, ο οποίος τού είπε πως αυτή τη στιγμή η ταρίφα για να μεταφέρει λαθραία ανθρώπους στην Ελλάδα είναι 4.500 ευρώ.

Οι επαγγελματίες διακινητές που ισχυρίζονται ότι παρέχουν παράνομη διέλευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και στις ΗΠΑ, αναζητούν «πελάτες» μέσω διαδικτύου, ενίοτε με αντάλλαγμα «προπληρωμένες» αμοιβές, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα… επιλογής μεταφοράς με τα πόδια ή με βάρκα!

Ο διακινητής με τον οποίο επικοινώνησε η «BirGün» δήλωσε ότι οργανώνει παράνομες φυγαδεύσεις στο εξωτερικό ανθρώπων που έχουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή ένταλμα σύλληψης, υποστηρίζοντας πως οι «τιμές» διακίνησής τους είναι 4.500 ευρώ το «κεφάλι» για διέλευση από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα με τα πόδια και 11.500 ευρώ για διέλευση στη Γερμανία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαφυγή από την Τουρκία γίνεται την ίδια μέρα μετά την κατάθεση του αντιτίμου και ότι είναι πανέτοιμοι να «βοηθήσουν» μέσω δικηγόρου, σε περίπτωση που  προκύψει κάποιο πρόβλημα στη χώρα προορισμού. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δικηγόρος ειδικεύεται στη διασφάλιση του ότι οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο δεν απελαύνονται από τις μονάδες ασφαλείας της χώρας προορισμού.

Όπως εξήγησε ο λαθρέμπορος, μετά την είσοδο στη χώρα προορισμού το άτομο μένει σε καταυλισμό προσφύγων για 10 ημέρες και υποβάλει αίτηση ασύλου με έγγραφο που τού δίνει ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This