ΗΠΑ: «Σάρωσε» ο Ντόναλντ Τραμπ στη «Σούπερ Τρίτη» – Επικρατεί σε 12 από τις 15 πολιτείες!

«Ήταν φοβερή βραδιά, απίστευτη μέρα»

Must Read

Απτόητος συνεχίζει τον αγώνα του με αέρα υπεροχής έναντι των αντιπάλων του, ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρατεί πλέον στις 12 από τις 15 πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης».

Ο πρώην πρόεδρος, κατά τους υπολογισμούς που έγιναν από νεότερες εκτιμήσεις και στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Μινεσότα και Κολοράντο τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβεύτρια της κυβέρνησής του, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, αναδεικνύεται νικητής στο Τέξας, μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, και στην Καλιφόρνια, δηλαδή τις δυο πολυπληθέστερες αμερικανικές πολιτείες.

«Ήταν φοβερή βραδιά, απίστευτη μέρα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. Στον αντίποδα, η αντίπαλός του Χέιλι, του στέρησε το sweep, δηλαδή την απόλυτη νίκη, καθώς εκτιμάται πως κατήγαγε νίκη στην πολιτεία Βερμόντ, αραιοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα με τον Καναδά.

Η Σούπερ Τρίτη

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Σούπερ Τρίτη» αποτελεί κρίσιμη αναμέτρηση σε κάθε προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, δεδομένο υότι διεξάγονται ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (την αμερικανική Σαμόα) για την ανάδειξη των υποψηφίων των δυο μεγάλων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν χθες στις διαδικασίες των παρατάξεών τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Βέβαια, στην άλλη πλευρά, των Δημοκρατικών, ο 81χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που διεκδικεί το χρίσμα της παράταξής του, πρακτικά δεν έχει αληθινό αντίπαλο κι έτσι αναμένεται να κερδίσει και στις 15 πολιτείες. Οι υποψηφιότητες των αντιπάλων του, του πολιτικού Ντιν Φίλιπς από τη Μινεσότα και της συγγραφέως Μάριαν Γουίλιαμσον, φαίνεται να μην έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις των ψηφοφόρων. Ως εκ τούτου, αναδεικνύεται ως τώρα νικητής στις διαδικασίες σε 13 πολιτείες και στην Άιοβα, όπου η ψηφοφορία έγινε επιστολικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This