Προς «μεικτή» κυβέρνηση πολιτικών – τεχνοκρατών η Ολλανδία

Συνεχίζονται οι συνομιλίες

Must Read

Συνεχίζεται η πολιτική διαβούλευση στην «χώρα της τουλίπας»!

Tέσσερις μήνες μετά την εκλογική νίκη της ακροδεξιάς, η Ολλανδία οδεύει προς σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, με την συμμετοχή τεχνοκρατών χωρίς όμως τον (ισλαμοφοβικό ηγέτη) Γκερτ Βίλντερς στο τιμόνι…

Τα τέσσερα συντηρητικά κόμματα, που διαπραγματεύονται, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε ο Κιμ Πάτερς, επιβλέπων της διαδικασίας. Στόχος είναι ο σχηματισμός «ισομερώς μεικτής» κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί και προσωπικότητες από διάφορους τομείς.

Ο Βίλντερς ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια να αναλάβει την πρωθυπουργία, καθώς δεν τον στηρίζουν όλα τα πολιτικά κόμματα. Έκανε λόγο για «αδικία» σε βάρος του. «Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν έτσι τα πράγματα σε μια δημοκρατία», τόνισε.

Οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων, ανάμεσά τους και ο Βίλντερς, συμφώνησαν να μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, σύμφωνα με την έκθεση Πάτερς. Ο ίδιος έκρινε «σώφρον» το ότι οι διαπραγματευτές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια κυβέρνηση, τα μισά μέλη της οποίας (θα) προέρχονται από την πολιτική και τα υπόλοιπα από άλλους κλάδους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This