Εξελίξεις στην εταιρεία Boeing μετά τα συνεχή προβλήματα με τα αεροπλάνα της

Ο πρώην διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Boeing, που είχε υποβάλει καταγγελία, βρέθηκε νεκρός

Must Read

Σάλος έχει προκληθεί με τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάζουν τα αεροσκάφη της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας Boeing, σηματοδοτώντας εξελίξεις.

Όπως έγινε γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, στο τέλος του έτους θα εγκαταλείψει τη θέση του, ενώ και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Larry Kellner, θα παραιτηθεί την άνοιξη.

Από την αρχή του έτους η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25%, την ώρα που διεξάγονται έρευνες για τα θέματα που παρουσιάζουν τα αεροσκάφη της εταιρείας.

Στις αρχές Ιανουαρίου αποκολλήθηκε η πίσω πόρτα ενός Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε πτήση της Alaska Airlines, με αποτέλεσμα η FAA να διατάξει την καθήλωση των αεροσκαφών της Boeing, ώστε να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

Μόλις τον περασμένο μήνα τα πορίσματα έρευνας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών κατέληξαν ότι λείπουν μπουλόνια από το αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Ανέφερε ότι «βρήκε πολλές περιπτώσεις όπου οι εταιρείες φέρεται να απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου της κατασκευής».

Υπήρξε και κατάθεση στο Κογκρέσο ότι η Boeing δεν συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνά της.

Ο Τζον Μπάρνετ, πρώην διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της Boeing που γνωστοποίησε τις πρακτικές της εταιρείας στο εργοστάσιο του Τσάρλεστον, όπου εργαζόταν, αυτοκτόνησε κάτω από περίεργες συνθήκες!

Να σημειωθεί ότι ο Μπάρνετ είχε υποβάλει καταγγελία κατά της Boeing το 2017.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This