Διαμαρτυρία στο γραφείο του Ράμα: «Σταματήστε τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων»

Ηχηρή απάντηση στις αυταρχικές τάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού

Must Read

Στους δρόμους βγήκαν την Τρίτη ακτιβιστές και δημοσιογράφοι στα Τίρανα και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού. Αντιδρούν στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Έντι Ράμα προς την δημοσιογράφο Αμβρόζια Μέτα.

Το βίαιο επεισόδιο έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Ράμα έσπρωξε την δημοσιογράφο στο πρόσωπο, πράξη που καταδικάστηκε από πλήθος φορέων και οργανισμών.

 Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την ελευθεροτυπία οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Μέτα και τόνισαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης δεν απειλήθηκαν ποτέ περισσότερο από σήμερα» δήλωσε μια δημοσιογράφος.

Η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH) καταδίκασε την άρνηση του Ράμα να αναλάβει ευθύνη, την εκφοβιστική του ρητορική και την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας της δημοσιογράφου.

«Η Ambrozia Meta ξεχωρίζει ως θαρραλέα ρεπόρτερ που αναζητεί γεγονότα και δεδομένα με στόχο την δημόσια διαφάνεια και την λογοδοσία από τους κυβερνώντες» τόνισαν.

Η διαμαρτυρία αποτελεί ηχηρή απάντηση στις αυταρχικές τάσεις του Αλβανού πρωθυπουργού και υπενθύμιση για την ζωτική σημασία της ελευθερίας του Τύπου σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Πηγή: himara.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This