Στην Τουρκία αξιωματούχοι των ΗΠΑ για τα F-16 και διμερή συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία

Τί έχει να πει για όλα αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;

Must Read

Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, αναμένεται να καταφθάσει στην Τουρκία κλιμάκιο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό να συζητήσουν με Τούρκους ομολόγους τους το ζήτημα της προμήθειας αμερικανικών μαχητικών F-16, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων, σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών στην αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές θα θίξουν, επίσης, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την επίμαχη υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας, τους οποίους η Τουρκία συνδέει με το PKK και τους χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες». Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν στην Άγκυρα με τον υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, αλλά και με τον Χουλουσί Ακάρ, τέως υπουργό Άμυνας και νυν πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας επισήμαναν ότι, μεταξύ άλλων, η Άγκυρα θα θέσει στα τέσσερα μέλη της αμερικανικής επιτροπής τις τουρκικές θέσεις για τη διαδικασία προμήθειας και εκσυγχρονισμού των τουρκικών μαχητικών F-16, καθώς και για έργα αμυντικών προμηθειών για τα οποία εκκρεμεί η έγκριση από το Κογκρέσο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το Bloomberg, ΗΠΑ και Τουρκία σχεδιάζουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην βιομηχανία όπλων, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να προωθεί την αύξηση της προμήθειας βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών από την Άγκυρα. Με αυτή τη συμφωνία, η Τουρκία καθίσταται ο μεγαλύτερος προμηθευτής εκρηκτικών βλημάτων πυροβολικού των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το 2025 έτερη τουρκική εταιρεία της αμυντικής βιομηχανίας θα εγκαταστήσει μονάδες στο Τέξας για την παραγωγή πυρομαχικών οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών. Οι μονάδες που θα δημιουργηθούν θα καλύπτουν το 30% της συνολικής παραγωγής πυρομαχικών οβιδοβόλων 155 χιλιοστών των ΗΠΑ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι που έπρεπε να πέσει ο “φιλοτουρκος” Τραμπ για να ερθει ο Μπαιντεν ο “Τουρκοφαγος”, συμφωνα με τα ξεφτιλισμενα ΑΡΔακια.

    1 δίνουν σε μας και 5 στους Τούρκους οι Αμερικάνοι. Και τα προσκυνημένα σκυλιά της ΝΔουλας μόνο την ελληνική σημαία με την αμερικανική δεν έχουν αντικαταστήσει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This