«Για μας, θα παραμείνει “Μακεδονία”»: Μέγιστη πρόκληση στο debate των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια!

Για τα σκουπίδια η Συμφωνία των Πρεσπών που επιμένει να εφαρμόζει η κυβέρνηση

Must Read

Για μια ακόμη φορά η Συμφωνία των Πρεσπών, που επιμένει να εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση, αποδεικνύεται πως είναι για τα σκουπίδια, αφού ούτε καν οι γείτονες που την υπέγραψαν, δεν την εφαρμόζουν.

Έτσι το πως θα ονομάζεται η χώρα τους ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στο debate ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Μαΐου, των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στα Σκόπια.

Αναμετρήθηκαν ο πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι του VMRO-DPMNE, με τον πρώτο να δηλώνει ότι οι απόψεις Μιτσόσκι για τη συνταγματική ονομασία της χώρας, θα δημιουργήσουν προβλήματα με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο μέλλον, «λόγω της επίμονης στάσης του να μη χρησιμοποιεί τη νέα συνταγματική ονομασία της χώρας».

Ο Μιτσκόσκι προκλητικά όταν ρωτήθηκε πώς θα αποκαλεί τη χώρα αν εκλεγεί πρωθυπουργός, απάντησε ότι «το όνομα θα παραμείνει πάντα μόνο “Μακεδονία”»!

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε συμπεριφορά, εάν λάβουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για μένα, η Μακεδονία είναι και θα είναι Μακεδονία. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Οι πρόγονοί μου θα είναι περήφανοι για μένα, για ό,τι κάνω για τον λαό και τη χώρα μου. Πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Δεν αλλάζω τις θέσεις μου»!

Για να απαντήσει ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος: «Όταν δεν έχεις θέση, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Όταν έχεις στάση, τότε παίρνεις αποφάσεις. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αποτέλεσμα 30 χρόνων δουλειάς, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαμε διαμεσολαβητή δικηγόρο από τις ΗΠΑ. Δεν κατέληξε στη συμφωνία ο Μάθιου Νίμιτς. Η συμφωνία επετεύχθη από δύο ηγέτες, οι οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία, έδωσαν τα χέρια και διευθέτησαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό είναι ηγετική συμπεριφορά. Παραμείναμε Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα είναι μακεδονική, ενώ γίναμε μέλος του ΝΑΤΟ»!

Να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το VMRO-DPMNE να προηγείται με σημαντική διαφορά!

 

@crnorizechrabarmkd Не знае што да каже ќурката… #mickoski #macedonia🇲🇰 #vmro🔴⚫️ #избори2024 #вмродпмне #skopje🇲🇰 #sdsm #kovachevski #kovacevski🤡 ♬ original sound – Македонија на Македонците

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This