Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 – Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέση Ανατολή

Ισραηλινοί υπουργοί τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης

Must Read

Στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με 300 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά και πυραύλους κρουζ πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη οι ηγέτες των χωρών που μετέχουν στην ομάδα της G7, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.




 

Από την πλευρά του, το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ανέφερε πως το Ισραήλ θα ζητήσει το τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και drone όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε ακόμα: Συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του Ισραήλ – Πόσο κόστισε η αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης

«Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλος για εμάς», υποστήριξε.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα κάτοικο του Τελ Αβίβ – «Ζήσαμε τον εφιάλτη – Έβλεπα τα μαχητικά να περνάνε πάνω από το κεφάλι μας»

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ επεσήμανε πως το Ιράν «πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την επιθετικότητά του», καλώντας σε επιβολή κυρώσεων.

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ και τους γείτονές μας πριν από την επίθεση

Το Ιράν ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες» και για αυτοάμυνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, σε συνάντηση με ξένους πρεσβευτές στην Τεχεράνη την Κυριακή.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είπε ακόμα ότι οι γείτονές του ενημερώθηκαν για τα αντίποινα του Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα.

«Περίπου 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, σε ανάρτηση του στο X, o Αμιραμπντολαχιάν έγραψε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις «αμυντικές επιχειρήσεις», αλλά θα προστατευθεί «από κάθε νέα επίθεση».

«Η άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας δείχνει την υπεύθυνη προσέγγιση του Ιράν στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», έγραψε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο X λίγες ώρες μετά την επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε στο Ισραήλ.

«Σε αυτό το σημείο, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της ενάντια σε οποιαδήποτε νέα επίθεση», τόνισε.

Δήλωση Χαμάς

«Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από το Ιράν κατά της σιωνιστικής οντότητας είναι φυσικό δικαίωμα και η δέουσα απάντηση στο έγκλημα της στοχοποίησης του προξενείου στη Δαμασκό», ανέφερε η παλαιστινιακή ομάδα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η Χαμάς δήλωσε ότι επιβεβαιώνει «το φυσικό δικαίωμα» των χωρών και των λαών της περιοχής να αμυνθούν «απέναντι στις σιωνιστικές επιθέσεις», αναφερόμενη στο Ισραήλ.

«Καλούμε το αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και τις δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην πλημμύρα της Αλ Ακσά», πρόσθεσε η ομάδα, αναφερόμενη στην επίθεσή τους στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

*Φωτό από αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This