Ένταση στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την Παλαιστίνη: Σφοδρές συγκρούσεις φοιτητών με αστυνομικούς

Συνεχίζονται οι συλλήψεις - Διαπραγματεύσεις στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Must Read

«Αγριεύει» η κατάσταση ανάμεσα σε φοιτητές στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή και υπέρ της Παλαιστίνης.

Μετά τις δεκάδες συλλήψεις, σήμερα τα ξημερώματα σε δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα, στο Τέξας και στη Νότια Καλιφόρνια,  σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο μέρη με αποτέλεσμα τα στελέχη της αστυνομίας να περάσουν χειροπέδες σε ακόμα περισσότερους φοιτητές. Στο πρώτο έγιναν 34 συλλήψεις και στο δεύτερο τουλάχιστον 50.




Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο με τις συγκρούσεις στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Απεικονίζονται έφιπποι αστυνομικοί καθώς και άλλοι να απομακρύνουν άτομα από το χώρο του πανεπιστημίου.

Στις ΗΠΑ, πραγματοποιείται ένα πρωτοφανές «κύμα» διαδηλώσεων από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε όταν  φοιτητές στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης κάλεσαν την διοίκηση να σταματήσεις τις σχέσεις με εταιρείες όπλων που σχετίζονται με το Ισραήλ.




Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ φοιτητών και της διοίκησης προκειμένου να εκκενωθεί ο καταυλισμός West Lawn εντός της πανεπιστημιούπολης, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν ακόμα ένα 24ωρο και σύμφωνα με το ίδρυμα«διαδηλωτές φοιτητές δεσμεύτηκαν να ξηλώσουν και να απομακρύνουν έναν σημαντικό αριθμό σκηνών και θα διασφαλίσουν ότι εκείνες και εκείνοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Κολούμπια θα αποχωρήσουν».

Δείτε επίσης:

Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ για τη Γάζα

Ξεσηκωμός στα αμερικανικά κολέγια: Αυξάνονται και πληθύνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This