«Συγνώμη» ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines για την πτήση τρόμου με τον ένα νεκρό και τους δεκάδες τραυματίες

Οι τραυματίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις - Ποιος ήταν ο νεκρός - Το χρονικό του τρόμου

Must Read

«Συγνώμη» ζήτησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Singapore Airlines για τον τραγικό θάνατο του 73χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμα επιβατών στην εφιαλτική πτήση από την Σιγκαπούρη στο Λονδίνο στην οποία σημειώθηκαν τρομακτικές αναταράξεις.

 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αεροπορικής εταιρείας ο Goh Choon Phong, αναφέρεται σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πτήσης και εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος επιβάτη».




«Λυπούμαστε βαθιά για αυτό το περιστατικό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε όλη την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο SQ321, καθώς και στις οικογένειες και τους αγαπημένους τους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του επιβάτη που απεβίωσε.

Μια πτήση με 143 επιβάτες και μέλη του πληρώματος SQ321, που ήταν σε θέση να ταξιδέψουν, έφτασε στη Σιγκαπούρη σήμερα το πρωί στις 05:05 (ώρα Σιγκαπούρης).

Άλλοι 79 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος από το SQ321 παραμένουν στην Μπανγκόκ. Αυτό περιλαμβάνει όσους λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, καθώς και τα μέλη της οικογένειάς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονταν στην πτήση. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο έδαφος παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια στιγμή, οι τραυματίες αναμένεται να στραφούν στην δικαιοσύνη και θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Ωστόσο το χρηματικό ποσό που αναμένεται να λάβει ο καθένας θα διαφέρει ακόμα και για τον ίδιο τραυματισμό λόγω διεθνούς συνθήκης.

Η αποζημίωση που μπορούν να διεκδικήσουν οι επιβάτες μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 175.000 δολάρια περίπου. Η εταιρεία μπορεί να περιορίσει την ευθύνη της αν αποδείξει ότι έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ή ότι ο επιβάτης φέρει μέρος αυτής, καθώς αγνόησε τις προειδοποιήσεις να φορέσει ζώνη ασφαλείας.




Ποιος ήταν ο νεκρός

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες ο άτυχος άνδρας, ο οποίος φέρεται να έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ήταν ο 73χρονος Geoffrey Kitchen με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήταν γνωστός θεατράνθρωπος, καθώς τελούσε επικεφαλής του Thornbury Musical Theatre Group στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Μεταξύ των τραυματιών, οι επτά εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκεται και η σύζυγος του αδικοχαμένου 73χρονου, Λίντα, η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τούς οποίους επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ, πολλοί από τους τραυματίες έχουν μώλωπες ή εκδορές στο κεφάλι, καθώς εκτινάχτηκαν στην οροφή της ατράκτου του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια των αναταράξεων. Αλλοι επιβάτες, έπεσαν στο πάτωμα και χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα.

Η Singapore Airlines στην πρώτη της τοποθέτηση έκανε γνωστό ότι η πτήση παρουσίασε «ξαφνικές και ακραίες αναταράξεις» πάνω από τη Μιανμάρ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 211 συνολικά άνθρωποι, 18 από τους οποίους ήταν τα μέλη του πληρώματος, με την πλειοψηφία των επιβατών να είναι από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία.




Το χρονικό του τρόμου

Σκηνές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες της πτήσης SQ321 της Singapore Airlines, με αποτέλεσμα το Boeing 777-300ER που είχε απογειωθεί από το Λονδίνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη να προβεί σε αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόγκ, όπου οι δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο 73χρονος Βρετανός που πέθανε στον αέρα είχε προβλήματα καρδιάς και ταξίδευε στην οικονομική θέση παρέα με τη σύζυγό του. Οι Αρχές θα κάνουν νεκροτοψία στη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ όλες οι ενδείξεις τείνουν στο ότι κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μετά τη νεκροψία θα επικοινωνήσουν με τη βρετανική πρεσβεία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το αεροπλάνο αντιμετώπισε «ξαφνικές ακραίες αναταράξεις» ενώ πετούσε στα 36.000 πόδια, περίπου 10 ώρες μετά την αναχώρηση. Ο πιλότος κήρυξε επείγουσα ιατρική ανάγκη και κατεύθυνε το αεροσκάφος στην Μπανγκόκ, όπου και προσγειώθηκε στις 15.45 τοπική ώρα. Τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης δείχνουν ότι το μοιραίο αεροσκάφος «έχασε» 6.000 πόδια  μέσα σε τρία λεπτά, ενώ διέσχιζε τον κόλπο της Βεγγάλης.

Οι αναταράξεις συνήθως προκαλούνται σε αεροσκάφη που πετούν μέσα από σύννεφα. Ωστόσο, υπάρχουν και αναταράξεις εκτός αυτών, οι οποίες δεν είναι ορατές στο μετεωρολογικό ραντάρ ενός αεροσκάφους και δεν μπορούν να προβλεφθούν. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, πλέον, οι αναταράξεις στις πτήσεις θα αυξάνονται διαρκώς, λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This