Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν για Λιβύη και Συρία

Must Read

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία συνομίλησαν για τις εξελίξεις και την συνεργασία της Άγκυρας με την Λιβύη.

Κατά την επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες, την οποία είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, τέθηκε «επί τάπητος» τόσο το φλέγον ζήτημα της Λιβύης, όσο και εκείνο της Συρίας, ενώ αναφέρθηκε και το θέμα των θαλάσσιων συνόρων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τουρκική πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος επιζητεί να περάσει το μήνυμα ότι, αν δεν σταματήσει ο στρατάρχης Χαφτάρ να πολιορκεί την Τρίπολη, η σύνοδος στο Βερολίνο στα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να ακυρωθεί.

Διαβάστε επίσης: Χαλίφα Χαφτάρ: Αυτός είναι ο επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, που επιθυμεί να γίνει ο νέος Καντάφι

«Συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στον Χαφτάρ μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Υπάρχει μία διαδικασία μέσω των ΗΕ. Τον Ιανουάριο γίνεται σύνοδος στη Γερμανία. Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις του Χαφτάρ, δεν έχει νόημα να συναντηθούμε στο Βερολίνο, δεν έχει νόημα να γίνει η σύνοδος», είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This