Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης «έπιασαν» πλοίο για λαθρεμπόριο καυσίμων – Κατέσχεσαν 1,3 εκατ. λίτρα

Must Read

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης «έπιασαν» στον Κόλπο ένα πλοίο με την υποψία ότι μετέφερε λαθραία καύσιμα και προχώρησαν στην σύλληψη 16 μελών του πληρώματος.

Δείτε επίσης: Ισχυρή έκρηξη σε φεστιβάλ στην Ισπανία με τουλάχιστον 14 τραυματίες, οι 3 σοβαρά (video)

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης οι Φρουροί κατέσχεσαν 1,3 εκατομμύρια λίτρα «καυσίμων παράνομης διακίνησης», 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά από το νησί Αμπού Μούσα και συνελήφθησαν 16 μέλη πληρώματος, οι οποίοι ήταν όλοι Μαλαισιανοί υπήκοοι.

Το Αμπού Μούσα είναι ένα από τα τρία νησιά του νότιου Περσικού Κόλπου που διοικείται από το Ιράν, αλλά διεκδικείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ιρανός ναύαρχος επισήμανε ότι το πλοίο αυτό, η σημαία του οποίου δεν αναφέρθηκε, «είναι το έκτο πλοίο που κατέσχεσε το ναυτικό (των Φρουρών) για λαθρεμπόριο καυσίμων».

Η περιοχή -κρίσιμη για την παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου- βρίσκεται στο επίκεντρο εντάσεων μετά την αμερικανική απόφαση να καταγγείλει μονομερώς τον Μάιο του 2018 τη πυρηνική συμφωνία του 2015.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί από τον Μάιο, με επιθέσεις άγνωστης προέλευσης κατά πετρελαιοφόρων που διέρχονται από την περιοχή και με κατασχέσεις πλοίων από το Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This