Η Τεχεράνη απειλεί την Ουάσινγκτον: «Έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε τις ΗΠΑ»

Must Read

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Ιράκ έδωσε ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του Ιράν.

Τόνισε μάλιστα ότι αν και η χώρα του δεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός πολέμου την ίδια στιγμή δεν φοβάται μία στρατιωτικού τύπου σύγκρουση. «Δεν οδηγούμε τη χώρα σε πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν πόλεμο και λέμε στην Αμερική να μιλά σωστά με το ιρανικό έθνος. Εχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε πολλές φορές και δεν ανησυχούμε» υπογράμμισε με δηλώσεις του το στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, όπως μετέδωσε το Tasnim.

Δείτε επίσης: Τάφος με σκελετούς… Αμαζόνων ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στη Ρωσία!

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ιρανικού στρατού, αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, που διαμήνυσε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό». «Οι ένοπλες δυνάμεις μας (…) παρακολουθούν όλες τις κινήσεις και, αν κάποιος κάνει το παραμικρό λάθος, θα αντιδράσουν αποφασιστικά και, αν η κατάσταση κλιμακωθεί, θα δείξουμε τις ικανότητές μας στον εχθρό» είπε ο Μουσαβί δίνοντας το στίγμα των ιρανικών προθέσεων αν απειληθεί η χώρα, όπως μετέδωσε ο κρατικός σταθμός IRIB.

Την ίδια ώρα εντούτοις το Ιράν κάλεσε προχθές τον Ελβετό επιτετραμμένο, ο οποίος εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Τεχεράνη, για να διαμαρτυρηθεί για τις πρόσφατες «πολεμοχαρείς δηλώσεις» Αμερικανών αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This