Η Αλβανία «έχασε» την Ευρώπη αλλά ανέλαβε τα… ηνία του ΟΑΣΕ!

Must Read

Μπορεί η Αλβανία να μην μπόρεσε να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή της πορεία λόγω… διαφθοράς και του βέτο της Γαλλίας, όμως από πρώτη του μήνα αναλαμβάνει την προεδρία του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, μια από τις κύριες προτεραιότητες του οποίου είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η προεδρία μάλιστα θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, ο οποίος κατηγορείται από μεγάλο μέρος της αλβανικής αντιπολίτευσης γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Δείτε επίσης: Παγετώνες αλλάζουν χρώμα στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Ο ίδιος προέβη και σε σχετικές δηλώσεις: «Η ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την Αλβανία. Από μια χώρα που βρισκόταν κάτω από ένα σκληρό κομμουνιστικό καθεστώς, αντιτιθέμενο στο πνεύμα του Ελσίνκι, σήμερα έχουμε την τιμή να ηγούμαστε αυτής της οργάνωσης. Η προεδρία του ΟΑΣΕ είναι το αποκορύφωμα του σημαντικού πολιτικού μετασχηματισμού μας».

Τουλάχιστον η αλβανική πλευρά είχε το… φιλότιμο να μη θέσει τη διαφθορά ως το κορυφαίο θέμα της ατζέντας και θα εστιάσει την προσοχή της στην από κοινού εφαρμογή των βασικών χαρακτηριστικών του ΟΑΣΕ, όπως η πρόληψη της κλιμάκωσης των συγκρούσεων, η παρακολούθηση των εκλογών κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This