Παρασκευή 18/6/2021

Κυβέρνηση Τράμπ : «Ποια είναι αυτή η Γκρέτα Τούνμπεργκ»;

Nα πάει να σπουδάσει οικονομικά και μετά να μιλάει είπε  ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, σχολιάζοντας την παρουσία της Γκρέτας Τούνμπεργκ στο φόρουμ του Νταβός.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια και την έκκληση της ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας να σταματήσουν να επενδύουν στα ορυκτά καύσιμα ο Μνούτσιν είπε αρχικά: «ας πάει πρώτα να σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο και μετά ας έρθει να μας εξηγήσει τι εννοεί» Και συνεχίζοντας, στο ίδιο πάντα ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε «ποια είναι αυτή; Είναι επικεφαλής οικονομολόγος;».

Με αυτές τις δηλώσεις λοιπόν συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της Σουηδής ακτιβίστριας και του προέδρου Τράμπ. Πρωτύτερα η νεαρή από την Σουηδία είχε αμφισβητήσει την εξαγγελία του προέδρου Τράμπ για φύτευση ενός τρισεκατομμυρίων δέντρων λέγοντας:«δεν ήταν αρκετή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Τράμπ από το βήμα του Νταβός είχε επικρίνει «τους προφήτες της καταστροφής και τις προβλέψεις των αποκαλύψεων τους».

Δείτε επίσης: Ισλαμικός μεσαίωνας στην Τουρκίας: Ο βιαστής θα «τη γλιτώνει» αν παντρευτεί το (ανήλικο) θύμα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ