Τετάρτη 16/6/2021

Kλιμακώνεται o «πόλεμος» Huawei-ΗΠΑ για το δίκτυο 5G

Στην ανακοίνωση ότι η Huawei θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γαλλία, ανεξάρτητα από το εάν η γαλλική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της ή όχι σε ένα νέο δίκτυο 5G, προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μεταποιητική μονάδα στη Γαλλία, για να περιορίσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς από τις αμερικανικές κατηγορίες ότι το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei για κατασκοπία.

Ο όμιλος, που αρνείται ότι ο εξοπλισμός του κρύβει κινδύνους για την ασφάλεια, βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης που εξαπολύουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας για την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G, ενώ η Ευρώπη έχει γίνει βασικό πεδίο μάχης μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Στο ίδιο κλίμα, είκοσι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές από τις ΗΠΑ παρότρυναν με επιστολή τους τους Βρετανούς βουλευτές να επανεξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησής τους, που επιτρέπει στη Huawei να είναι μεταξύ των προμηθευτών για την οργάνωση του δικτύου 5G στη Βρετανία.

«Με δεδομένες τις σοβαρές απειλές για την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την οικονομία από την Huawei, ενθαρρύνουμε δυναμικά το Ηνωμένο Βασίλειο να αναθεωρήσει την απόφαση που έλαβε πρόσφατα, αλλά και να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ για την προώθηση των προσπαθειών αυτών», έγραψαν οι γερουσιαστές σε επιστολή τους προς τη βρετανική Βουλή.

Δείτε επίσης: Προπαγάνδα δίχως τέλος από τους Τούρκους! Ο Σοϊλού χαρακτήρισε «Έλληνα πράκτορα» δημοσιογράφο που τον αμφισβήτησε (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ