ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΙσραήλ: «Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων λόγω του προπηλακισμού ομήρων στη Χαν Γιουνίς

Ισραήλ: «Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων λόγω του προπηλακισμού ομήρων στη Χαν Γιουνίς

Νέες «αναταράξεις» στην εύθραυστη συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με την ισραηλινή κυβέρνηση να ανακοινώνει πως αναστέλλει «μέχρι νεωτέρας» την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων ως αντάλλαγμα για τη σημερινή απελευθέρωση ομήρων από την ένοπλη παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Σήμερα, Πέμπτη 30/1, το Ισραήλ αναμενόταν να απελευθερώσει 110 Παλαιστίνιους κρατούμενους βάσει της συμφωνίας με τη Χαμάς, ωστόσο, μετά τις καταγγελίες για το «πανδαιμόνιο» που επικράτησε στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατά την απελευθέρωση δύο Ισραηλινών ομήρων, η ισραηλινή ηγεσία αποφάσισε να αναβάλλει την απελευθέρωση των κρατουμένων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, οι 110 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορεία που ήταν έτοιμα να αναχωρήσουν, όταν δόθηκε εντολή να κατέβουν και να επιστρέψουν στις φυλακές.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για το «σκηνικό χάους» με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωπες νωρίτερα σήμερα η 29χρονη Αρμπέλ Γεχούντ και ο 80χρονος Γκάντι Μόουζες, μαζί και πέντε υπήκοους της Ταϊλάνδης, κατά την παράδοσή τους στον Ερυθρό Σταυρό στη Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «διέταξε την καθυστέρηση της αποφυλάκισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων που επρόκειτο να γίνει σήμερα, μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφαλής αναχώρηση των ομήρων μας από τη Γάζα τις επόμενες ημέρες». Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας, Ίσραελ Κατζ.

«Βλέπω με μεγάλη σοβαρότητα τις συγκλονιστικές σκηνές κατά την απελευθέρωση των ομήρων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της αδιανόητης σκληρότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς». «Απαιτώ από τους διαπραγματευτές να διασφαλίσουν ότι τέτοιες φρικτές σκηνές δεν θα επαναληφθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ομήρων μας. Όποιος τολμήσει να βλάψει τους ομήρους μας, θα πληρώσει», καταλήγει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

https://exchange.glomex.com/video/v-d7ffn1e73ny1?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης