Σάββατο 12/6/2021

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε Κίνα και Αμερική!

Τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στον κορωνοϊό το ανοσοποιητικό σύστημα μιας από τις πρώτες ασθενείς στην Αυστραλία, κατάφεραν να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη σχετικού εμβολίου.

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Peter Doherty Institute for Infection and Immunity της Αυστραλίας, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων γυναίκας περίπου 40 ετών, από τις πρώτες ασθενείς του νέου κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων αντιμετωπίζει τον SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που, συνήθως, αντιμετωπίζει τη γρίπη. Μάλιστα, κατά την παρακολούθηση, οι ερευνητές κατάφεραν να προβλέψουν πότε θα αναρρώσει η ασθενής!

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη. «Στόχος είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίου (…) αλλά και να επιταχυνθεί η δημιουργία πιθανών θεραπειών φαρμάκων για όσους έχουν ήδη τον κορωνοϊό», επισήμανε ο Χαντ.

Διαβάστε επίσης: Η 43χρονη που δοκίμασε πρώτη εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Είμαι προνομιούχα που επιλέχθηκα»! (video)

Την ίδια ώρα, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Regeneron Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει εκατοντάδες αντισώματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και ότι σχεδιάζει κλινικές δοκιμές στις αρχές του καλοκαιριού. Εξήγησε ότι θα επιλέξει τα βασικά δύο αντισώματα για να παρασκευάσει σκεύασμα-κοκτέιλ, προσβλέποντας σε μία παραγωγή σε ευρεία κλίμακα στα μέσα του Απριλίου. Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα αφότου η εν λόγω εταιρία άρχισε μαζί με τη γαλλική Sanofi δοκιμές σκευάσματος για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Τέλος, η Κίνα έδωσε άδεια για κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου που παρασκευάστηκε για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ