Ο κορωνοϊός σκοτώνει τους Τούρκους κι ο Ερντογάν τους μοιράζει δάνεια!

Must Read

Παγκόσμιος σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έχει τραβηχτεί σε τουρκικό νοσοκομείο και δείχνει ότι η κατάσταση στην Τουρκία είναι μακράν χειρότερη από αυτήν που σκόπιμα αφήνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βγει εκτός συνόρων.

«Στην Τουρκία υπάρχουν χιλιάδες άρρωστοι από τον ιό» καταγγέλλει μια γυναίκα, εργαζόμενη στο νοσοκομείο. «Γεμίζουμε ήδη τον πρώτο όροφο και αρχίζουμε να δεχόμαστε ασθενείς στον δεύτερο» λέει, ενώ αμέσως μετά παραδέχεται πως η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο ωσότου έφτασαν πίσω στην Τουρκία οι προσκυνητές από τη Μέκκα. «Αυτή τη στιγμή πλέον μπορούμε να μιλάμε για χιλιάδες κρούσματα». Κι όλα αυτά ενώ ο υπουργός Υγείας του Ερντογάν Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωνε μόλις την Τετάρτη τον πρώτο θάνατο στην Τουρκία από τον κορωνοϊό κΜέχρι χθες πάντως οι νεκροί ήταν τέσσερις και ο αριθμός των κρουσμάτων είχε φτάσει τους 359!

Δείτε επίσης: Στο έλεος τσαρλατάνων οι ευκολόπιστοι που δοκιμάζουν κάθε λογής «γιατροσόφια» κατά του κορωνοϊού! (video)

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε προσπαθήσει να κάνει τους πολίτες να εστιάσουν στην οικονομία, ανακοινώνοντας ένα πακέτο στήριξης ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες του να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ανάμεσα στα μέτρα, η χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά, η αναστολή πληρωμής χρεών και η μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα, ζήτησε από τις τράπεζες να μην περιορίσουν τη χορήγηση δανείων και από τις επιχειρήσεις να μην περικόψουν θέσεις εργασίας. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας η Άγκυρα αποφάσισε να κλείσει άμεσα τα χερσαία σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία, απόφαση που ίσχυσε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This