Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Σκοτεινή πρόβλεψη για άνοδο 20% της ανεργίας στις ΗΠΑ

Σοκ προκάλεσε η εκτίμηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν, ο οποίος προειδοποίησε τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι ενδεχόμενη αποτυχία αντίδρασης στο ξέσπασμα του κορωνοϊού θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό της ανεργίας στο 20% -από το 3,6% που είναι σήμερα-, προκαλώντας μία οικονομική καταστροφή διαρκείας, σύμφωνα με πηγή που έλαβε μέρος σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση.

Ο Μνιούτσιν συναντήθηκε με τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές προκειμένου να τους πείσει για να εγκρίνουν τη διάθεση ενός πακέτου διάσωσης οικονομικού ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων!

Η ψήφιση του πακέτου θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη διάθεση ρευστού μέσα σε δύο εβδομάδες για τους Αμερικανούς, αλλά και να υποστηρίξει τις αεροπορικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Ο Μάριο Σεντένο «έριξε» την πορτογαλική αγορά με 9,2 δισ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, η δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε στους εκτελεστικούς διευθυντές των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών ότι το κόμμα της συμφωνεί στην ανάγκη ανάληψης «άμεσης και μεγάλης δράσης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ζητήσει τη χορήγηση βοήθειας οικονομικού ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της δραστικής μείωσης των εισιτηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ