ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΒανς σε Στάρμερ: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ ΛΟΑΤΚΙ για να έχετε εμπορική συμφωνία»

Βανς σε Στάρμερ: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ ΛΟΑΤΚΙ για να έχετε εμπορική συμφωνία»

Tελεσίγραφο στην βρετανική κυβέρνηση για τους δασμούς

O Αμερικανός αντιπρόεδρος φέρεται να έδωσε τελεσίγραφο στην βρετανική κυβέρνηση για τους δασμούς των ΗΠΑ. Ο Τζέι Ντι Βανς πιέζει τον Κιρ Στάρμερ να καταργήσει όλους τους νόμους που στηρίζουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ως προϋπόθεση για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Independent, ο Βανς έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού» και σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση στο Μόναχο για την συντηρητική δεξαμενή σκέψης Heritage Foundation ανέδειξε τις απόψεις του σχετικά με την ελευθερία του λόγου και την δημοκρατία:

«Η κυβέρνηση Τραμπ ανησυχεί πολύ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πιστεύει ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν λογικό διακανονισμό μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την παροχή της δικής της άμυνας.

Όμως η απειλή για την οποία ανησυχώ περισσότερο δεν είναι η Ρωσία, δεν είναι η Κίνα, δεν είναι κανένας άλλος εξωτερικός παράγοντας. Αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι η απειλή εκ των έσω» τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε:

«Η υποχώρηση της Ευρώπης από ορισμένες από τις πιο θεμελιώδεις αξίες της, τις αξίες που μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» υπονοώντας την αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ αρνείται κατηγορηματικά ότι η κατάργηση των σχετικών αποτελεί μέρος των εμπορικών συζητήσεων με την κυβέρνηση Τραμπ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης