Δευτέρα 21/6/2021

Απώλειες πάνω από 25 δις δολαρίων θα έχουν οι πάροχοι από την περιαγωγή λόγω κορωνοϊού

Σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σημαντικές απώλειες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αναμένεται να προκαλέσει το «πάγωμα» των μετακινήσεων και των ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, νέα ανάλυση από την Juniper Research εκτιμά ότι ο αντίκτυπος του Covid-19 στη διεθνή βιομηχανία ταξιδιών θα μπορούσε να κοστίσει στους φορείς εκμετάλλευσης πάνω από $25 δισ. σε χαμένα έσοδα από την περιαγωγή τους επόμενους 9 μήνες.

Δείτε επίσης: Νέα εφαρμογή για smartphones αναλαμβάνει χρέη… Big Brother, για όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα!

Η έρευνα υποθέτει ότι πάνω από το ήμισυ όλων των εσόδων περιαγωγής για το έτος θα επηρεαστεί, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες $25 δισ. μόνο για το 9μηνο. Μάλιστα, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς η ζήτηση για διεθνή ταξίδια είναι υψηλή. Επιπλέον, προβλέπουν ότι οι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούσαν να χάσουν έως και τα $12 δισ. από έσοδα περιαγωγής μόνο τους τρεις αυτούς μήνες.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την παγκόσμια περιαγωγή αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% των συνολικών εσόδων, περιορίζοντας τις συνολικές απώλειες στον κλάδο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ