Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Στα 42 δις δολάρια οι απώλειες στην παγκόσμια αγορά συσκευών λόγω κορωνοϊού

Στα 42 δις δολάρια εκτιμάται το κόστος στις παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών το επόμενο 9μηνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σε έσοδα των κατασκευαστών από πωλήσεις στις κατηγορίες smartphones, tablets, ρομποτικά συστήματα για καταναλωτική χρήση, smart speakers και wearables.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα smartphones θα αποτελέσουν την κατηγορία που θα εμφανίσει τις μεγαλύτερες ελλείψεις συσκευών τους επόμενους εννέα μήνες, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 85% των ανεκπλήρωτων αποστολών.

Δείτε επίσης: Ο κορωνοϊός «μαστίζει» την Τουρκία και ο υπουργός Υγείας κατηγορεί τους… χρήστες των social media

Επιπρόσθετα, η κρίση του κορωνοϊού δεν αποκλείεται να προκαλέσει περισσότερα μακροπρόθεσμα προβλήματα, όπως εμπόδια στην ανάπτυξη νέων συσκευών επηρεάζοντας, επιπλέον, τη ζήτηση μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές να μην μπορούν να ανακτήσουν πλήρως τις πωλήσεις χαμένων συσκευών.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 38% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς smartphones. Η προσφορά και η ζήτηση smartphones βυθίστηκαν στην Κίνα, υποχώρησαν στην Ασία και επιβραδύνθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ