Στη Σεντζέν επιτέλους απαγόρευσαν την αποτρόπαια κατανάλωση σκυλιών και γατιών

Must Read

Όπως όλα δείχνουν, υπό τον φόβο της πανδημίας του κορωνοϊού, η Κίνα προσπαθεί να πειθαρχήσει με ορισμένες πόλεις να μπαίνουν στην μάχη για την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλιών και γατιών!

Τα ζώα πέφτουν θύματα κλοπής από τις αυλές των ιδιοκτητών τους ή αρπαγής από τον δρόμο. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε καρότσες φορτηγών σε σφαγεία, για να καταλήξουν στα τραπέζια των Κινέζων καταναλωτών.

Η Σεντζέν, πέμπτη σε μέγεθος πόλη της Κίνας, θέτει την απόφαση σε εφαρμογή από 1η Μαΐου: «Οι γάτες και οι σκύλοι ως κατοικίδια έχουν αναπτύξει πολύ στενότερους δεσμούς με τον άνθρωπο, συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα ζώα, και η απαγόρευση της κατανάλωσής τους, όπως και της κατανάλωσης άλλων κατοικιδίων, είναι συνηθισμένη πρακτική σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως και στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν», δήλωσε η διοίκηση της πόλης.

Η κατανάλωση άγριας πανίδας

Το νομοθετικό σώμα της χώρα, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι απαγορεύεται το εμπόριο και την κατανάλωση ειδών άγριας πανίδας, χωρίς όμως να διευκρινίζουν ότι σε αυτό συμπεριλαβάνονται και τα σκυλιά. Έτσι, η Σεντζέν με την απόφαση της, αυτή θέλησε να τονίσει ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα σκυλιά και οι γάτες που αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής σε μεγάλο ποσοστό της Ασίας Έντονη αντιπαράθεση υπάρχει και την κατανάλωση χελώνων και των βατράχων, με τελική απόφαση της Κίνας που εξακολουθεί να την επιτρέπει. 

Επιστήμονες υποψιάζονται ότι ο κορωνοϊός που «σαρώνει» τις τελευταίες εβδομάδες τον πλανήτη, αφανίζοντας χιλιάδες ζωές, μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώα. Ορισμένα από τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που είχαν εκτεθεί σε μια υπαίθρια αγορά στην πόλη Ουχάν, όπου πωλούνταν νυχτερίδες, φίδια και άλλα είδη άγριας πανίδας.

Ιστορική απόφαση

Η ανακοίνωση της Σεντζέν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Ο Δρ. Πίτερ Λι, ειδικός για την πολιτική της Κίνας στην οργάνωση Humane Society International, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «ιστορική απόφαση» που μπορεί να αποτελέσει ορόσημο στις προσπάθειες να μπει τέλος σε αυτό το βάναυσο εμπόριο, το οποίο εκτιμάται ότι σκοτώνει κάθε χρόνο στην Κίνα 10 εκατομμύρια σκύλους και 4 εκατομμύρια γάτες.

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η αποτρόπαια πράξη στις χώρες της Ασίας; Πώς είναι δυνατόν να καταλήγουν στο πιάτο ζώα συντροφιάς; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει μπει τέλος τόσα χρόνια σε αυτή την κτηνωδία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This