Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Οι Ευρωπαίοι παρουσιάζουν συχνότερα απώλεια όσφρησης και γεύσης λόγω του κορωνοϊού απ’ ότι οι Ασιάτες

Συμπτώματα τα οποία δεν παρατηρούνταν ιδιαίτερα συχνά σε ασθενείς στην Κίνα και την Ασία, όμως παρουσιάζονται ολοένα και περισσότερο σε ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, εντόπισε ομάδα γιατρών από την Ευρώπη σε έρευνα που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με τα ευρήματα 9 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν πως έχασαν μέρος ή εξ ολοκλήρου την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης, ενώ μόλις 10 με 15% των Κινέζων εμφάνισε παρόμοια συμπτώματα.

Δείτε επίσης: Στη Σεντζέν επιτέλους απαγόρευσαν την αποτρόπαια κατανάλωση σκυλιών και γατιών

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση, είναι πως τα συμπτώματα αυτά του κορωνοϊού εμφανίζονται μάλλον συχνότερα σε γυναίκες. Επιπλέον για 1 στους 4 ασθενείς η απώλεια γεύσης και όσφρησης εμφανίζεται αφού εξασθενίσουν τα άλλα συμπτώματα του κορωνοϊού, που προσιδιάζουν περισσότερο στο κρυολόγημα.

Τέλος, τα συμπτώματα αυτά για το 50% των ασθενών ήταν παροδικά και οι άνθρωποι βρήκαν τη γεύση και την όσφρηση σε διάστημα δύο εβδομάδων. Ωστόσο ορισμένοι από τους γιατρούς, εκτιμούν πως για κάποιους ασθενείς, η απώλεια γεύσης και όσφρησης μπορεί να διαρκέσει ακόμη και έναν χρόνο ή να μην αποκατασταθεί πλήρως ποτέ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ