Δευτέρα 21/6/2021

Ξεκινά η παραγωγή γρήγορου τεστ ακριβείας για τον κορωνοϊό που εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας

Ακόμη ένα όπλο… ταχείας επέμβασης έρχεται να προστεθεί σύντομα στη διεθνή φαρέτρα των εργαλείων που ανιχνεύουν ταχύτατα τον δολοφονικό Covid-19.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πρώτο ρωσικό τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού εγκρίθηκε από τον ρωσικό Εθνικό Οργανισμό Υγείας και παρέχει τη δυνατότητα με τη χρήση ενός καθιερωμένου ιατρικού εξοπλισμού να γίνεται η διάγνωση του κορωνοϊού μέσα σε διάστημα μόλις 40 λεπτών και με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει πλέον το 94%!

Δείτε επίσης: Αποφυλάκιση περισσότερων κρατουμένων σε ομοσπονδιακές φυλακές με εντολή του Αμερικανού υπ. Δικαιοσύνης

Το τεστ ταχείας διάγνωσης του νέου κορωνοϊού, για τον οποίο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου με στόχο την ανακάλυψη του σωτήριου εμβολίου, κατοχύρωσε η ρωσική φαρμακευτική εταιρία Generium και το ανέπτυξε ο όμιλος εταιριών Medico biologitseski soyuz, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το τεστ ταχείας διάγνωσης ήδη διοχετεύεται στις περιφέρειες της Ρωσίας και πως μέχρι στιγμής έχει σταλεί σε 16 περιφέρειες της χώρας, ενώ προβλέπεται ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα το έχει προμηθευτεί το 90% των περιφερειών. Στα σχέδιά της είναι να παράγει προσεχώς έως 500.000 τεστ εβδομαδιαίως.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ