Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Η πανδημία αναμένεται να προκαλέσει μείωση έως και 2,7% στις δαπάνες για την πληροφορική

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μείωση έως και κατά 2,7% αναμένεται να παρουσιάσει η παγκόσμια δαπάνη για την Πληροφορική καθώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τη διεθνή οικονομία και αναγκάζει πολλές εταιρείες να ανταποκριθούν στον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης και στις περικοπές δαπανών βραχυπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν για ανάπτυξη των δαπανών κατά 4,3%, ενώ τον Ιανουάριο η πρόβλεψη ήταν για άνοδο κατά 5,1%. Μαζί με τις δαπάνες των τηλεπικοινωνιών, η συνολική αγορά ΤΠΕ αναμένεται να μειωθεί κατά 1,6% κάτω από $4,1 τρισ. Αυτό συγκρίνεται με τη συνολική αύξηση των ΤΠΕ κατά 3,5% πέρυσι, όταν οι δαπάνες για ΤΠ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5%.

Δείτε επίσης: H Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε άρση των περιοριστικών μέτρων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι δαπάνες Πληροφορικής για το hardware, λογισμικό και υπηρεσίες ΙΤ ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο από το συνολικό πραγματικό ΑΕΠ, καθώς οι επαγγελματίες πελάτες Πληροφορικής, αλλά και οι καταναλωτές εξωθούνται σε μεγάλες περικοπές στις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ