Δευτέρα 21/6/2021

Η πανδημία αναμένεται να προκαλέσει μείωση έως και 2,7% στις δαπάνες για την πληροφορική

Μείωση έως και κατά 2,7% αναμένεται να παρουσιάσει η παγκόσμια δαπάνη για την Πληροφορική καθώς ο κορωνοϊός επηρεάζει τη διεθνή οικονομία και αναγκάζει πολλές εταιρείες να ανταποκριθούν στον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης και στις περικοπές δαπανών βραχυπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η αντίστοιχη εκτίμηση ήταν για ανάπτυξη των δαπανών κατά 4,3%, ενώ τον Ιανουάριο η πρόβλεψη ήταν για άνοδο κατά 5,1%. Μαζί με τις δαπάνες των τηλεπικοινωνιών, η συνολική αγορά ΤΠΕ αναμένεται να μειωθεί κατά 1,6% κάτω από $4,1 τρισ. Αυτό συγκρίνεται με τη συνολική αύξηση των ΤΠΕ κατά 3,5% πέρυσι, όταν οι δαπάνες για ΤΠ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5%.

Δείτε επίσης: H Αυστρία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε άρση των περιοριστικών μέτρων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι δαπάνες Πληροφορικής για το hardware, λογισμικό και υπηρεσίες ΙΤ ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο από το συνολικό πραγματικό ΑΕΠ, καθώς οι επαγγελματίες πελάτες Πληροφορικής, αλλά και οι καταναλωτές εξωθούνται σε μεγάλες περικοπές στις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ