Τα «έχασε» ο Ερντογάν από τον κορωνοϊό και αποφυλακίζει μέχρι και γκιουλενιστές

Must Read

Σε δίκοπο μαχαίρι έχει μετατραπεί για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία, καθώς αφενός βλέπει μεν πως υπάρχει άμεση ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, αφετέρου αρνείται να τα διατάξει, διότι γνωρίζει ότι μαθηματικά κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην περαιτέρω παράλυση της ήδη βαριά πληγωμένης οικονομίας της Τουρκίας. Κι αυτό ενώ η τουρκική λίρα συνεχίζει την καθοδική της πορεία στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Γενικά μέχρι σήμερα, κι ενώ οι συναθροίσεις έχουν απαγορευτεί, οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων έχουν περιοριστεί και η μάσκα έχει γίνει υποχρεωτική σχεδόν παντού, ο «σουλτάνος» επιμένει να μην κάνει το «βήμα παραπάνω», να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης εντείνονται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με μεγάλη μερίδα πολιτών που ανησυχούν.

Δείτε επίσης: Τι πίνουν και δεν μας δίνουν; Οι Ρώσοι έφτιαξαν το πρώτο διαδικτυακό… μπαράκι για ποτό και κουβεντούλα!

Ένδειξη της αγωνίας, όμως, του Ερντογάν, που φαίνεται να φοβάται εκτροχιασμό της κατάστασης, αποτελεί και το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο άρχισε να μελετά νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και έχει στόχο την αποφυλάκιση έως και του ενός τρίτου των ανθρώπων που κρατούνται στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας. Αποφυλακίσεις που πιθανώς να συμπεριλαμβάνουν, ωστόσο, και μεγάλους πολιτικούς αντιπάλους τους, αντιφρονούντες γκιουλενιστές, τους οποίους μέχρι πρότινος η Άγκυρα φυλάκιζε κατά εκατοντάδες.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά εμφανίζεται διαρκώς καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα χρησιμοποιείται περίπου μόνο το 60% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Εντούτοις, οι επιστήμονες ανησυχούν. «Πρέπει οπωσδήποτε να μείνουν όλοι στα σπίτια τους, αυτό πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό» δήλωνε στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρός που περιθάλπει ασθενείς στη μονάδα εντατικής νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης. Σημειώνοντας -αφού ζήτησε να μην κατονομαστεί φοβούμενος αντίποινα από το καθεστώς Ερντογάν- ότι «δεχόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερους ασθενείς. Σύντομα θα φθάσουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας», με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This