Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Συστάσεις για τα apps χαρτογράφησης κρουσμάτων του κορωνοϊού από την ΕΕ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Συστάσεις για τις ψηφιακές εφαρμογές (applications) χαρτογράφησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τα κράτη-μέλη της.
Η Ένωση επιδιώκει να πετύχει μια συντονισμένη στρατηγική στη χρήση ψηφιακών εργαλείων στη μάχη κατά του COVID-19 με σεβασμό, ωστόσο, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των Ευρωπαίων πολιτών.

Δείτε επίσης: Πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τον πλανήτη σε 3 μήνες (video)

Συγκεκριμένα, η προσέγγιση που εξετάζει η ΕΕ θα περιλαμβάνει τα εξής:

• Προδιαγραφές για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εφαρμογών για σκοπούς πληροφόρησης, προειδοποίησης και ιχνηλάτησης από ιατρική και τεχνική άποψη.
• Μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης εφαρμογών που δεν είναι συμβατές με το Κοινοτικό δίκαιο, για τη στήριξη των απαιτήσεων διαλειτουργικότητας και την προώθηση κοινών λύσεων.
• Προσδιορισμό ορθών πρακτικών και μηχανισμών για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία των εφαρμογών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ