Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Απομoνωμένοι σε καταφύγιο του Κολοράντο Αμερικανοί κομάντος, μέχρι να περάσει η πανδημία

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στο καταφύγιο στο Κολοράντο που χτίστηκε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και έγινε ευρέως γνωστό από την ταινία του 1983 «Παιχνίδια πολέμου» και «Stargate» απομονώθηκαν μονάδες του αμερικανικού στρατού που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της εσωτερικής ασφάλειας. Προβλέπεται, δε, να παραμείνουν αποκλεισμένες για μήνες, μέχρι να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού.

«Για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια στο εσωτερικό των ΗΠΑ, παρά την πανδημία, η ομάδα διοίκησης και η ομάδα ελέγχου (και καταγραφής δεδομένων) βρίσκονται εδώ, στο αρχηγείο» δήλωσε ο στρατηγός Τέρενς Ο’ Σόγνεσι, που είναι αρχηγός της επιχείρησης.

Το αρχηγείο βρίσκεται 600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του βουνού Τζεγιέν Μάουντεν, στο Κολοράντο, στο τεράστιας έκτασης καταφύγιο, που χτίστηκε το 1966 και μπορεί να αντέξει ακόμη και σε χτύπημα με πυρηνικές βόμβες, καθώς τα τοιχώματά του είναι φτιαγμένα από συμπαγές ατσάλι, πάχους ενός μέτρου.

Όπως εξήγησε ο στρατηγός, οι δυο ομάδες έχουν χωριστεί σε γκρουπ και μοιράζονται τις βάρδιες, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι 24 ώρες το 24ωρο. Μάλιστα ο Ο’ Σόγνεσι αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς αρρωστήσει από τον κορωνοϊό, υπάρχει τρίτη ομάδα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς, που είναι άρτια εκπαιδευμένοι και θα αναλάβουν την υπεράσπιση της εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ από άλλο καταφύγιο σε άγνωστη περιοχή.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ