Αγανακτισμένοι (και) οι Τουρκοκύπριοι με τον Ερντογάν – Τον κατηγορούν ότι τους ξέχασε εν μέσω κορωνοϊού

Must Read

Αγανακτισμένοι είναι οι Τουρκοκύπριοι με τη «μητέρα Τουρκία», που τους έγραψε… στα παλαιότερα των υποδημάτων της εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, τη στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν θέλησε να κάνει το «γαλαντόμο» σε άλλες χώρες, μοιράζοντας μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Τόσο η λεγόμενη «αντιπολίτευση» στην κατεχόμενη Κύπρο όσο και ο Τύπος άσκησαν ευθεία και δριμεία κριτική στην Άγκυρα, προτείνοντας μάλιστα για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων το κλείσιμο όλων των «πρεσβειών» στο εξωτερικό. Ακόμη και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ άφησε αιχμές κατά της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η «μαμά πατρίδα» περνάει δύσκολες ώρες, αλλά και την ανησυχία του πως παρασύρεται στον οικονομικό όλεθρο.

Ενημερώνοντας τη «Βουλή» την Τρίτη και απαντώντας σε ερώτηση «βουλευτή» σε σχέση με τις συνομιλίες που διεξάγουν με την Τουρκία για αποστολή χρημάτων, ο Ε. Τατάρ είπε ότι «υπάρχει μια τέτοια προσδοκία» και ότι καταβάλλουν προσπάθεια για αποστολή ενός κονδυλίου που δεν βρίσκεται στο «πρωτόκολλο» που υπέγραψαν με την Άγκυρα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για το θέμα. Κοινώς, δεν υπάρχουν χρήματα…

Πρόταση να κλείσουν οι αντιπροσωπείες

Το επιβεβαίωσε με την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP) Τζεμάλ Οζγιγίτ: «Ζητάτε χρήματα από την Τουρκία. Δεν έρχονται. Η Τουρκία έχει προβλήματα. Το βλέπουμε αυτό. Το κράτος δεν παρακαλεί. Κάνει αυτό που χρειάζεται» είπε. Πολλοί ήταν επίσης οι «βουλευτές» που είπαν ότι η «μητέρα πατρίδα» τούς ξέχασε και αδιαφορεί για εκείνους, τη στιγμή που τους ενισχύει η Κύπρος.

«Αυτές τις δύσκολες μέρες η Τουρκία άφησε μόνη την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία έφτασε στο σημείο χρεοκοπίας και δεν της έδωσε έστω και ένα γρόσι» γράφει η εφημερίδα «Afrika» στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της, βάλλοντας μάλιστα κατά του Ερντογάν: «Χρησιμοποιεί τους Τουρκοκύπριους για τα στρατηγικά της συμφέροντα. Μετέφερε στο νησί πληθυσμό 4-5 φορές μεγαλύτερο από τον δικό τους και καταβρόχθισε τους Τουρκοκύπριους παραγωγούς και μικροεπιχειρηματίες με τους μεγάλους της κεφαλαιοκράτες».

Προτείνει μάλιστα να κλείσουν άμεσα οι αντιπροσωπίες («πρεσβείες») σε 27 πόλεις του κόσμου που υπάρχουν, αλλά χωρίς καμία λειτουργία, προκειμένου να εξοικονομηθούν 66.000.000 τουρκικές λίρες. Ακόμη και ο «πρώην υπουργός Οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς αναφέρει ότι «το πλοίο βυθίζεται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This