25-5-2020

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θέλει να καθίσει στο «σκαμνί» την Ελλάδα – Μιλάει για δήθεν δολοφονίες στα σύνορα του Έβρου

Βρόμικο χτύπημα κατά της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία θέλει να φέρει στο εδώλιο τη χώρα, επειδή έπραξε το αυτονόητο και υπερασπίστηκε τα σύνορά της τον Μάρτιο ενάντια σε επίδοξους εισβολείς και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που τους καθοδηγούσαν.

Κύριος μοχλός αυτής της απόπειρας, το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», το οποίο με επανειλημμένα δημοσιεύματα -που βασίζονται σε πιθανότητες και απόψεις και όχι γεγονότα- προσπαθεί να πείσει ότι οι Έλληνες φρουροί των συνόρων είναι «δολοφόνοι», αντηχώντας επακριβώς την τουρκική προπαγάνδα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του περιοδικού, πάνω από 100 ευρωβουλευτές, από τους Πρασίνους, τους Σoσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο Renew Europe, υπογράφουν επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούν από αυτήν να ξεκινήσει έρευνα για θανάσιμους πυροβολισμούς στα τουρκο-ελληνικά, όπως αναφέρουν, σύνορα.

Μάλιστα, οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που διαψεύδουν και χαρακτηρίζουν fake news τα δημοσιεύματα και τα ταυτίζουν με την τουρκική προπαγάνδα, πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, με ευρωβουλευτή των Πρασίνων να δηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται περισσότερο προς τον Ντόναλντ Τραμπ παρά προς τις ευρωπαϊκές αξίες.

Είναι σαφής η στόχευση της συγκεκριμένης κίνησης. Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουν να αναγκάσουν την Ελλάδα να μην προβάλει ξανά αντίσταση στην εργαλειοποίηση των μεταναστών -την οποία προβλέπει η Frontex-, προκειμένου ο Ερντογάν να συνεχίσει το παιχνίδι του.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα του περιοδικού υπάρχει ειδική αναφορά στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και στον Παναγιώτη Δημητρά -τον άνθρωπο που είχε μηνύσει για ρατσισμό ακόμη και τον π. Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου-, ο οποίος φαίνεται να δηλώνει στο περιοδικό ότι έχει προβεί και αυτός σε κινήσεις προκειμένου να ξεκινήσει σχετική έρευνα και στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW